Agerar efter attacken: ”Vissa söker skit”

Startat insamling: ”Blir både stolt och glad”

1 av 3 | Foto: Läsarbild

avSimon Sjöstrand

HOCKEY

Sex spelare i Kiruna AIF fick sina bilar vandaliserade.

Nu sätter lagkaptenerna i AIF och Kiruna IF ner foten – i ett gemensamt uttalande.

– Det är inte meningen att KIF ska höra att de har gjort något. Det är inte rättvist, säger AIF:s Emil Jakobsson till klubbens hemsida.

Det var natten till torsdag som det tråkiga inträffade.

Hockeyettan-laget Kiruna AIF återvände då till ishallen i Kiruna efter en bortamatch mot Asplöven när sex av AIF-spelarna hittade sina bilar vandaliserade.

– Det var ganska rejält sönderslagna rutor på sex bilar. Min bil hade klarat sig för den stod på ett annat ställe, men det är såklart lite tråkigt, sa AIF:s lagkapten Emil Jakobsson till Sportbladet.

Varför tror du att bilarna har vandaliserats?

– Det hade kunnat vara så om Kiruna IF hade haft bortamatch också, det finns idioter överallt. De står olägligt till och det är mörkt där, det kan ha varit någon som har fått ett infall i stunden.

”Vissa söker skit”

Du tror inte det har något att göra med klubbens nystart och derbysegern (mot KIF) i måndags?

– Nej, det törs jag inte spekulera i, man vet ju ingenting. Det låter jag vara osagt.

Men nu vill Kiruna-klubbarna ta död på alla former av rykten.

I ett gemensamt uttalande går lagkaptenerna i AIF och KIF ut med budskapet ”sluta spekulera, smutskasta inte varandra”.

– Jag sa att vi måste skriva något gemensamt. Vissa personer söker skit mellan föreningarna. Man ska kunna skämta med varandra med glimten i ögat när man pratar hockey. Men när någon ger sig på döda ting och slår sönder det blir man mörkrädd. Det är för allvarligt för att skämta om. Vi vill gå ut och säga att ingen tycker det här är roligt. Det är inte meningen att KIF ska höra att de har gjort någonting, det är inte rättvist på något sätt, säger Emil Jakobsson.

Joni Liljeblad, lagkapten i KIF, menar att vandaliseringen inte har med hockeyn att göra.

– Vi står båda bakom att det är någon idiot som ligger bakom det här. Vi känner att vi vill få slut på snacket som har uppstått. Det är helt onödigt att smutskasta någon efter den här vandaliseringen, säger han.

Startat insamling

Samtidigt har AIF:arna startat en pengainsamling för att hjälpa spelarna som fått sina bilar sönderslagna.

– Det är klart att man blir både stolt och glad över det men det är tråkigt att folk ska behöva lägga ut egna pengar på grund av idioter som förstör, säger Emil Jakobsson.

– Det är jättebra agerat av AIF-fansen. Hockey berör, det ser man ännu ett exempel på. Det är stort, säger Joni Liljeblad.