Karlsson har presenterats: ”Aldrig packat så mycket”

Erik Karlsson har gjort sin första träning i San Jose

avSimon Norberg

HOCKEY

Erik Karlsson, 28, har anlänt till Kalifornien och mötte i dag sina nya lagkamrater i San Jose.

Sedan satte han sig uppe på podiet och presenterades av klubben.

– Jag landade, åt en pizza och gick och lade mig, svarade Karlsson på frågan hur han spenderade första kvällen.

I går kväll landade den tvåfaldige Norris Trophy-vinnaren Erik Karlsson i Kalifornien och mötte i dag upp han upp sina nya lagkamrater i SAP Center.

– Jag landade, åt en pizza och gick och lade mig. Jag känner inte till något annat än Ottawa. I dag handlar det om att landa in, hälsa på alla och bekanta sig med staden. Jag ser fram emot att vakna i morgon och gå tillbaka på isen, säger Erik Karlsson till den samlade mediekåren som mötte upp honom efter träningen.

Hyllades av tränaren

Tidigare under dagen hade 28-åringen nämligen haft sitt första träningspass där han direkt sparrades med stjärnorna Brent Burns och Marc-Edouard Vlasic.

– De är inte så dåliga spelare. Jag har alltid gillat sådana här utmaningar. Jag kommer till en grupp som har varit tillsammans länge och min uppgift kommer bli att passa in så bra möjlighet, skrockar Karlsson.

Huvudtränaren Peter DeBoer, som fanns med på presskonferensen, skrädde inte med orden när han pratade om supersvensken.

– Han är en av de bästa spelarna i världen. Alla tittar på hans offensiv. Men han är en mycket bra defensiv spelare och vi kan använda honom överallt. Det är väldigt få spelare i världen som du kan använda i alla lägen, men Erik är en av dem. Vi kommer använda honom på många olika sätt, säger DeBoer.

Mycket att packa

Det var för en vecka sedan som Erik Karlsson trejdades från Ottawa, klubben han representerat i nio år.

Trots att han och hustrun Melinda kommer ha kvar sitt hus i den kanadensiska huvudstaden, blev det en hel del packande.

– Jag hade några dagar i Ottawa där jag tog hand om lite personliga saker. Jag insåg också att jag hade en väldigt stor garderob, det har jag aldrig tänkt på tidigare. Jag har aldrig packat så mycket som nu.

När debuten i Sharks kommer att ske står i dagsläget oklart. Svensken kommer dock få ett par träningspass på sig att komma in i gängorna innan han ska matchas in i någon av träningsmatcherna.

Så blev Henrik Lundqvist "Kung Henrik" 00:38
ARTIKELN HANDLAR OM

NHL