”Karlsson var för bra för Ottawa”

avPelle Strandman

HOCKEY

Erik Karlsson ville bli NHL:s bäst betalde back.

Ett lönekrav Ottawa Senators inte kunde möta, enligt Ottawa Citizen.

Det hade varit välförtjänt efter allt han har åstadkommit”, skriver krönikören Don Brennan.

Efter en lång sommar med rykten och spekulationer fick vi i går kväll till slut svar på hur Erik Karlssons framtid blir.

Svensken lämnar Ottawa Senators efter nio säsonger i klubben och kommer härnäst att representera San Jose Sharks.

Beskedet mottogs knappast med glädje bland hockeysupportrarna i den kanadensiska huvudstaden – där flera krävde att ägaren Euegen Melnyk försvinner från Senators.

Enligt Ottawa Citizen-skribenten Don Brennan såg Melnyk inget annat alternativ än att låta svensken gå, detta eftersom han inte var beredd att höja Karlssons lön enligt spelarens egna önskemål.

Foto: Erik Simander/TT / TT NYHETSBYRÅN

”För bra för Senators”

Han var för bra för Ottawa Senators. Åtminstone med Eugene Melnyk som ägare. En annan person som bestämmer kanske hade kunnat hantera klubbens mest värdefulla tillgång någonsin annorlunda”, skriver Brennan.

Förra hösten kom Erik Karlsson med ett uppmärksammat uttalande till Ottawa Sun som var en indikation på att klubben inte skulle ha råd att behålla sin kapten.

– När jag hamnar på marknaden så kommer jag få det jag är värd, inte mindre, oavsett vart jag hamnar, sa Karlsson i november förra året.

Efter det uttalandet ska 28-åringen ha vuxit ifrån klubbens utbetalningskapacitet lönemässigt.

Om han har varit inställd på att bli den högst betalde backen i NHL så skulle han bli den högst betalde backen i NHL. Och det välförtjänt efter allt han har åstadkommit fram till i dag”, skriver Brennan.

Under den gångna säsongen tjänade Karlsson 6,5 miljoner dollar per säsong (motsvarande knappt 60 miljoner kronor), en lön som nu väntas öka och överstiga tio miljoner dollar.

NHL-svenskarna som tjänar bäst 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM