NHL

Devils sänkte Tampa – i svenskens comeback

avPer Bjurman

NEWARK. Han kastades rakt in i slutspelselden efter att ha varit satt ur stridbart skick med hjärnskakning i två och en halv månad – men Marcus Johansson såg inte det minsta rostig eller obekväm ut i det heta dramat i The Rock i Newark i natt. 

Han stod för en solid insats och fick uppleva hur ett vilt kämpande New Jersey utjämnade serien mot mäktiga Tampa.

– Det tog lite tid att komma in det, emellanåt kändes det som jag fick leta efter benen och jaga andan lite väl mycket. Men det var fantastiskt kul att spela igen och otroligt skönt att vi visade mycket karaktär och vann, säger den 27-årige skåningen till Sportbladet efter 5-2-segern. 

23 januari var senaste gången Marcus Johansson befann sig på en NHL-is – och knockades av en omtalad armbåge i huvudet, utdelad av Bostons Brad Marchand.

Sedan dess har han fått ägna sig åt att tillfriskna från den hjärnskakning som blev följden av smällen.

Men i natt, mitt under brinnande slutspel, gjorde den förre Washington-stjärnan – trejdad till New Jersey förra sommaren – alltså comeback.

1 av 4 | Foto: Ed Mulholland / X02835

Det gick utmärkt.

Devils, som låg under med 2-0 i serien efter de inledande matcherna mot Tampa, vann en blixtrande urladdning till match med 5-2.

”Roligt att spela igen”

– Ja, det finns hjärta och karaktär i det här laget och det visade vi ikväll, säger ”Mojo” medan han står och pustar i omklädningsrummet efteråt.

– Det är en härlig grupp, vi har krigat för varandra hela året och det fortsätter vi med. Ikväll började vi kanske lite nervöst, men sedan tog vi tag i det och började spela pucken. Det måste man mot ett så bra lag som Tampa, annars kommer de i våg efter våg. Men, ja, väldigt bra. Det finns något att bygga på efter denna seger.

Marcus bidrog själv med fjorton och en halv minuts kamp på isen, avlossade två skott mål, var plus/minus noll och såg pigg ut.

– Jodå, Det tog lite tid att komma in det, emellanåt kändes det som jag fick leta efter benen och jaga andan lite väl mycket, men så blir det, ler han.

– Framförallt var det otroligt roligt att spela hockey igen. Jag har saknat det här.

”Blir mycket känslor”

Devils – och matchens – stora stjärna var som vanligt Taylor Hall. Han dammade in ett ruskigt skott när det behövdes som bäst och spelade fram till ytterligare två avgörande baljor.

– Han har varit fruktansvärt bra hela säsongen. Det är ju inte bara så att puckarna studsar hans väg, han tar verkligen för sig och skapar nånting hela tiden, otroligt kul att se, berömmer lagkamraten Johansson.

Efter att hemmalaget satt två sista puckar i tom kasse blev det, som alltid i playoff, påfallande grinigt på isen och frustrerade Tampa-spelare gjorde sig skyldiga till en del dumheter. Bland annat rappade Victor Hedman till med klubban mellan benen på Nico Hischier – en förseelse han kan komma att få böta för.

– Så där blir det alltid i slutspelet, oavsett vem man spelar mot. När man mötts några dagar i rad blir det mycket känslor, konstaterar ”Mojo”.

Serien mellan Tampa och New Jersey står nu alltså 2–1.

Natten till torsdag spelas match 4.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM