Sörensens solomål bäddade för kross

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. ”Sören på Rören” slog till i natt igen.

Han – alltså Marcus Sörensen – gjorde ett rasande snyggt mål när San Jose knäppte uppstickaren Vegas på näsan med en övertygande 4-0-seger.

– Jag trivs när det är slutspel, säger den 26-årige stockholmaren till Sportbladet.

Det blev inte mycket till match i det fjärde playoff-mötet mellan San Jose Sharks och Vegas Golden Knights i Sharktank i natt.

Sharks var hungrigare och ville mer och sopade till de för en gångs skull bleka ”nykomlingarna” från Strippen med 4-0.

– Vi har blivit bättre och bättre för varje match och idag tycker jag vi stod för en riktigt bra insats i 60 minuter. Vi spelade precis som det var meningen att vi skulle göra, säger Marcus Sörensen när vi når honom en knapp timme efter slutsignalen.

Och det var han – ”Sören på Rören”, som han kallades när han spelade i Djurgården – som visade vägen.

”Jag fick gå själv”

15.37 in i första perioden fick han tag in pucken ute vid sargen, tog sig i en båge in mot mål, fintade skott, drog bort både en back och Marc-Andre Fleury och stänkte in 1-0.

Lätt ett av slutspelets hittills snyggaste mål.

– Melker (Karlsson) och (Eric) Fehr gjorde ett bra jobba bakom kassen och så hade vi lite ”give and go” där nere innan jag kom loss med pucken, berättar han.

LÄS OCKSÅ

Bjurmans NHL-quiz – del 5 - NHL-bloggen

– När jag kom in mot mål höll jag inne med pucken och försökte kolla om Melker var ren men såg att en back tog honom, så jag fick gå själv. Skönt såklart. Det är alltid roligt att göra mål i så här stora matcher.

”Utvecklat fin kemi ihop”

Det är dock inte första gången. ”Sören på Rören” gjorde faktiskt mål tre matcher i rad i San Joses serie mot Anaheim i första rundan också.

– Jo, det har gått bra. Jag trivs när det är slutspel. Men jag måste framhålla Melker och Fehr också. De gör hela tiden ett jäkla bra jobb och vi har utvecklat fin kemi ihop. 

Nu står serien mellan Knights och Sharks alltså 2-2. Nästa match, den femte, spelas i Las Vegas natten till lördag.

– Det är ännu en väldigt viktig match och om vi tar hand om vårt och spelar som vi ska tror jag det kan gå bra där nere, säger Marcus.

Laddar Matchöversikt

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE