Kampen om junior-VM 2014 allt hårdare

HOCKEY

Skellefteå och Piteå söker arrangemanget

Foto: Lars Rosengren
Näslund och Peter Forsberg under JVM 1993. Sverige tog silver, men kedjan med Näslund–Forsberg–Niklas Sundström slog ett oslagbart poängrekord under turneringen. 2014 kan en liknande historia skrivas på hemmaplan.

Kampen om junior-VM 2013/14 hårdnar.

Tidigare har Småland, Luleå och Umeå/Örnsköldsvik aviserat intresse.

Nu blandar sig även Skellefteå/Piteå in i kampen.

– Vi har den kapacitet som krävs, säger Skellefteås ordförande Pär Nordlund.

Sverige arrangerar junior-VM i ishockey 2013/14.

Det är dock inte beslutat var i landet som mästerskapet ska spelas. Sedan tidigare har Växjö Lakers och HV71 lämnat in en ansökan om att få arrangera turneringen tillsammans i Växjö och Jönköping. Även Umeå tillsammans med Örnsköldsvik har aviserat intresse för att arrangera turneringen tillsammans. Dessutom har Luleå meddelat sitt intresse.

”Alla de rätta förutsättningarna”

Och i dag meddelade Skellefteå AIK och Piteå Hockey att de lämnar in en gemensam ansökan,

– Vi har gått igenom den insamlade informationen från förstudien och känner oss säkra på att vi har den kapacitet som krävs för att arrangera en av ishockeyns största turneringar, säger Skellefteås ordförande Pär Nordlund, och får medhåll av Piteås dito Ove Marklund:

– Vi har alla de rätta förutsättningarna för att genomföra JVM 2014. Kommunerna har visat ett stort intresse och gemensamt kommer vi att kunna genomföra ett evenemang i världsklass. Vi förstår hockey helt enkelt, säger han.

Skellefteå arrangerade 1999/2000 junior-VM tillsammans med Umeå.

ARTIKELN HANDLAR OM