Svedberg drabbad av hjärtproblem

avJonathan Ekeliw

HOCKEY

”I värsta fall kan karriären vara över – men jag vill verkligen inte sluta...”

Leksands assisterande lagkapten Johan Svedberg, 31, har drabbats av hjärtproblem.

Nu kan backresens karriär vara hotad.

– Jag inväntar resultat från olika tester. Det är hemskt att gå runt och inte veta vad som händer, säger han till Sportbladet.

Leksand gjorde i går klart med Modos backveteran Mattias Timander – men samtidigt skakas dalaklubben av nyheten att en annan försvarsklippa, Johan Svedberg, kan tvingas sluta med ishockeyn.

31-åringen, som förra året hade näst bäst plus/minusstatistik i laget (+18), har hjärtproblem och undersöktes i går.

”Avvikelser i hjärtat”

– Det kom fram i våras att jag har några avvikelser i hjärtat. Än så länge vet jag inte hur allvarligt det är, det får testerna utvisa, säger Svedberg till Sportbladet.

– I värsta fall kan karriären vara över, men det är ingenting jag vill tänka på. Jag är bara 31 år och har inga planer på att sluta.

Hur mår du just nu?

– Jag mår jättebra – och det är det som är så konstigt. Men hjärtat är hjärtat och det är ingenting att leka med. Jag ska göra några tester till och inväntar resultaten. Det är hemskt att gå runt och inte veta vad som händer.

”Bra att de upptäckt felet”

I december 2009 råkade Örebro-backen Niklas Lihagen illa ut när han spelade med hjärtproblem och höll på att dö på isen under en match mot Bofors.

– Det finns tyvärr flera skräckexempel, så på det sättet känns det bra att det har upptäckt felet. Just nu har jag som sagt ingen aning om hur allvarligt det är, men jag hoppas verkligen på att fortsätta spela ishockey, säger Svedberg.

ARTIKELN HANDLAR OM