”Monstret” förstörde Henkes premiärfest

HOCKEY

”Han är vår störste stjärna, så det känns lite speciellt”

Foto: Jonas Gustavsson (t v) vann svenskmötet med Henrik Lundqvist.

NEW YORK. Jonas Gustavsson förstörde premiärfesten för Henrik Lundqvist i ”nya” Madison Square Garden i natt.

Och ”Monstret” hymlar inte:

Det är skönt att få slå just ”Henke”.

– Jo, det är klart. Han är vår störste stjärna, så det känns lite speciellt, säger Toronto-målisen till Sportbladet efter 4-2-segern.

Inledningsvis såg det visserligen ut som att matchen i matchen mellan New York Rangers  Henrik Lundqvist och Torontos Jonas Gustavsson – just nu vikarien för skadade James Reimer – skulle kunna bli en jobbig historia för den sistnämnde.

06.23 in i första perioden lyckades Rangers-backen Dan Girardi vispa in en fladdrig puck mellan benen på honom.

– Den fick en lite konstig bana, men den skulle jag definitivt ha tagit. Man kan dock inte fundera så mycket på det. Som målvakt måste man ha kort minne och skaka av sig såna mål, säger ”Monstret” när vi träffar honom i omklädningsrummet efteråt.

Renoverad Garden

Ja, den 27-årige stockholmaren lät sig inte bekommas vare sig av den lilla tavlan – eller att Rangers under en intensiv första-period hade ytterligare två bortdömda mål i hans kasse – utan kom stark tillbaka och ledde sina kanadensiska löv till en 4-2-segern.

Därmed fick han alltså förstöra Lundqvist  hemmapremiär i renoverade och kraftigt uppfräschade Madison Square Garden.

– Det är alltid roligt att få spela mot de bästa målvakterna och ännu roligare är det förstås när det handlar om en sån som Henke. Han är den störste målvaktsstjärna Sverige har och dessutom känner jag ju honom litegrann, så det känns såklart roligt att få slå honom.

Ännu gladare är Leafs-keepern dock över det faktum att laget  inlett säsongen så övertygande, vunnit sex av nio matcher nu parkerar på en tredjeplats i den östra tabellen.

– Vi började visserligen bra även förra säsongen och tappade sedan det mesta av vårt spel, men vi lärde oss mycket om hur man inte ska göra då. Så här bra har vi nog inte spelat som lag sedan jag kom hit för två år sedan, konstaterar han.

”Spelade sloppy”

Landsmannen i det andra omklädningsrummet är mindre munter.

Han hade tänkt sig en betydligt roligare kväll när han efter tre veckor ”on the road” – inklusive ett omtalat besök i Sverige – äntligen fick komma hem och spela i uppgraderade Garden.

Men efter den lyckade inledningsperioden förlorade både laget och han själv all skärpa.

– Jag tappade koncentrationen och spelade sloppy. Jag måste definitivt vara bättre, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL