Enroth VM-aktuell efter Buffalos uttåg

HOCKEY

Föll mot Philadelphia - Johan Garpenlöv: ”Får diskutera hans namn”

Foto: Miller lämnar över kassen till Enroth.

NEW YORK. Philadelphia Flyers är klart för Stanley Cup-slutspelets andra omgång.

De vann den sjunde avgörande matchen mot Buffalo i natt – och de gjorde det enkelt.

Därmed är Buffalomålvakten Jhonas Enroth tillgänglig för VM.

– Vi får sätta oss ner och diskutera hans namn, säger Tre Kronors team manager Johan Garpenlöv.

Det såg i den första perioden  i och för sig ut som att Ryan Miller skulle kunna hålla siffrorna nere.

Hans lagkamrater hade inte mycket att sätta mycket emot när ett inspirerat Philadelphia omedelbart tog tag i matchen och kom i anfallsvåg efter anfallsvåg, men stjärnan i kassen var strålande.

När backen Braydon Coburn i slutet av inledningsperioden lyckades få in en puck gick dock luften ur även honom. Dryga fem minuter in i andra ökade Danny Briere – seriens kanske bäste spelare – på till 2-0 och efter dryga tio hade det blivit 3-0 också.

Enroth hoppade in

När Ville Leino satte 4-0 i början av slutperioden tog coachen Lindy Ruff till och med ut Miller och lät svenske rookien Jhonas Enroth få känna på slutspelspulsen. Han kunde inte göra mycket i det läget, men var helt okej och borde finnas i Per Mårts tankar nu när Henrik Lundqvist inte får komma till VM.

Team Managern Johan Garpenlöv stänger inte dörren.

– Den målvakt som finns kvar är ju Enroth, om Buffalo blir utslaget. Blir det så får vi sätta oss ner och diskutera hans namn, sa Garpenlöv inför matchen.

Lindbäck långt bort

Har ni räknat bort Anders Lindbäck?

– Man ska väl aldrig säga aldrig, men Nashville har ju gått vidare och det blir så pass sent i turneringen som han eventuellt är tillgänglig. Då är vi framme vid semifinal och final. Även om vi inte säger definitivt nej så känns det ganska långsökt.

Philadelphia får nu antigen möta Boston, Pittsburgh eller Tampa – beroende på hur det går i onsdagsnattens två återstående draman.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL