Viktig Tampavinst inför slutspelet

Foto: Steve Stamkos greppas av Pittsburghs målvakt Marc-Andre Fleury.
HOCKEY

NEW YORK. De kommer sannolikt att möta dem igen i första slutspelsrundan.

Så det kändes förstås gött för Tampa att vinna över Pittsburgh i natt.

– Ja, nu har vi visat att vi kan slå dem. Det kan vi få nytta av, säger Victor Hedman till Sportbladet efter 2-1-segern.

Att Tampa Bay Lightning för första gången på några säsonger SKA spela slutspel råder det inga tvivel.

Med nattens seger lyckades de nämligen ”clincha” sin slutspelsplats.

– Det känns jäkligt skönt. Jag tycker det ska bli fantastiskt kul att få vara med om ett slutspel här borta och ser verkligen fram emot det. Nu ska vi bara se till att avsluta grundserien med fem bra matcher, säger Victor Hedman när vi när honom efter matchen mot Pittsburgh.

Med tanke på hur de positionerat sig i den östra tabellen tabellen är det sannolikt att Tampa och Pittsburgh möts på nytt.

”Troll i spelet”

Och som sagt:

Därför passade det ju extra bra att vinna nattens genrep.

– Ja, vi har visat att vi kan slå dem. Det kan vi få nytta av. Men jag tycker överhuvudtaget att vi gör en bra match, utan att spela på topp. Vi sätter chanserna och håller tätt bakåt, säger ”Vigge”.

Annars har Lightnings spel varit upp och ner de senaste veckorna och man undrar om spelarna, såklart medvetna om att playoff-platsen var säkrad långt före nattens definitiva kvitto, haft svårt att motivera sig.

– Nej, inte alls. Vi gör definitivt in för att vinna varje match vi spelar. Men det har gått lite troll i spelet, vi har inte fått ut max så ofta, och det kan vara rätt jobbigt. Men nu börjar det se bättre ut, flera skadade spelare är på väg tillbaka och vi ser alla fram emot slutspelet, förklarar Victor.

Stom omställning

Och där tror den unge backen, som stod för en assist mot Penguins, att han och lagkamraterna har alla förutsättningar att ställa till med fest.

– Ja, jag tycker det ser bra ut. Vi har mycket talang och en utmärkt målvakt. Jag tror vi kan gå hela vägen, det måste man tro. Samtidigt är jag ödmjuk inför uppgiften, säger han.

Själv känner sig Hedman i fin form inför utmaningen som nu väntar.

– Jag är i mycket bättre skick än vid samma tid förra året. Det tar ett tag vänja sig vid att spela så många matcher, det är en ganska stor omställning från 40 omgångar till drygt 80 . Men jag är glad att jag tog det lärlingsåret, det får jag igen nu, konstaterar han.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL