Ottawa: Hoppas skriva kontrakt med Silfverberg

HOCKEY

Räknar med Rundblad – och jobbar på Brynästalangen

Foto: Bildbyrån
Jakob Silfverberg, Brynäs.

Ottawa Senators räknar redan fullt ut med Skellefteås stjärnback David Rundblad till nästa år.

Förmodligen får han sällskap av en annan jättetalang – Brynäs Jakob Silfverberg.

– Jag kan definitivt se honom spela i Ottawa nästa säsong, säger Senators spelarchef till Ottawa Citizen.

Ottawa fortsätter att gå kräftgång i NHL och nyligen bytte laget bort två nya nyckelspelare för att skaffa sig ett bättre läge inför sommarens draft. I nysatsningen till nästa säsong ser man Skellefteås David Rundblad som en självklarhet tillsammans med andra unga backar som Erik Karlsson, Jared Cowen och Patrick Wiercioch.

Och om hockeyuniversum utspelar sig som Ottawa tänkt sig får man även över sitt draftval från sommaren 2009 – Brynästalangen Jakob Silfverberg.

Nöjd med Sverigebesök

– Jag kan definitivt se honom spela i Ottawa nästa år. Kanske inte från första matchen, men jag kan garantera er att i slutet av året kommer Jakob Silfverberg vara en Ottawa Senator, säger spelarchefen Pierre Dorion till Ottawa Citizen.

Men då måste Ottawa skriva kontrakt med Silfverberg under våren för att behålla sina rättigheter för 20-åringen som debuterat i Tre Kronor och gjort 29 poäng på 48 matcher för sitt Brynäs den här säsongen.

”Hoppas kunna skriva kontrakt”

Pierre Dorion är nyss hemkommen från ett Sverigebesök där han tittat närmare på sina två nya svenskar – och det är ingen tvekan om att han gillade vad han såg.

– Silfverberg är en hårt arbetande spelare som vi hoppas kunna skriva kontrakt med, säger Dorion.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL