Hoppet lever för SSK

HOCKEY

... men även kvalserien vore bra – ekonomiskt sett

SÖDERTÄLJE. Södertälje tog en viktig seger i bottenstriden. Men ekonomiskt tjänar klubben på att hamna i kvalserien – om laget hänger kvar.

– Det kan nog bli ett överskott på mellan en och två miljoner kronor, säger klubbdirektören Stefan Jonsson.

Fem lag är inblandat i bottenkampen där två lag hamnar i kvalserien, två lag i ingenmansland och ett lag till slutspel. Södertälje samlade ihop sig efter fem raka förluster och besegrade Djurgården med 2–0, men ligger trots det kvar på kvalserieplats.

– Vi vinner och förlorar tillsammans. Vi bröt ner dem i dag och det var en grymt viktig seger, säger målvakten Pontus Sjögren.

”Stor risk i kvalserien”

På isen slåss självklart laget för att nå slutspel. Men ekonomiskt är det bättre att hamna i kvalserien, förutsatt att man hänger kvar i elitserien till nästa säsong.

– Hamnar vi i ingenmansland är det kronor och ören som ska till för att vi ska greja ett nollresultat medan det i kvalserien kan bli ett överskott på mellan en och två miljoner kronor, säger klubbdirektören Stefan Jonsson.

Så ekonomiskt är det bättre om ni hamnar i kvalserien?

– Så är det. Men samtidigt lägger man in en så stor risk i en kvalserie. Det finns ingen som med vilje sätter sig i den situationen eftersom man tappar omkring 40 miljoner på att åka ur elitserien.

– Jag är övertygad om att vi grejar det om vi hamnar i kvalserien, men det finns ingen anledning att riskera eftersom du lägger in hela din existens i potten.

Tränaren Peter Popvic:

– Vi satte slutspel som mål inför säsongen. Nu tar vi en match i taget och får se var vi hamnar. Men jag kan ju säga att vi inte siktar på kvalserien i alla fall, även om det är tråkigt att hamna i ingenmansland. Det tar ju bara tvärt slut och vad ska man göra då? Hem och gräva plantor och skälla på frugan?

ARTIKELN HANDLAR OM