NHL-ikonen: ”Jag orkar inte höra Crosby-tjatet”

avJonathan Ekeliw

Roenicks känga till media

Foto: Scanpix
Sidney Crosby intervjuas av nordamerikansk press varje dag – och säger samma sak. Det har fått Jeremy Roenick att tröttna.

Rapporterna avlöser varandra om Sidney Crosbys framtid i NHL.

Det har fått legendaren – och citatmaskinen – Jeremy Roenick att tröttna.

– Jag orkar inte med tjatet. Det räcker nu, säger han.

Sidney Crosby kämpar för att ta sig tillbaka till ishockeyn efter Victor Hedmans tackling den 5 januari i år.

Superstjärnan har inte spelat en enda match sedan dess och trots att symptomen efter hjärnskakningen börjar lätta, är det fortfarande ingen som vet när han kan göra comeback.

Svaren i media har varit detsamma under hela rehabiliteringsperioden: ”Vi får se vad som händer, jag kan inte säga när jag är tillbaka.”

Har tröttnat på medierna

Det har fått NHL-ikonen – tillika citatmaskinen – Jeremy Roenick, 41, att tröttna.

På medierna.

– Jag är så trött på att höra Sidney Crosby säga: ”Ingenting nytt, ingenting nytt.” Så sluta att intervjua honom, då! Jag vet att han är ligans bästa spelare, världens bästa spelare. Tacklingar mot huvudet är väldigt, väldigt svåra. Jag säger inte att han inte är skadad. Det råder det inget tvekan om att han är. Jag har själv blivit tacklad hårt och vet vad det här handlar om – man måste ta det på allvar. Men nu räcker det. Jag orkar inte med tjatet, säger Roenick i programmet NHL Overtime på tv-kanalen Versus.

– Jag vill se honom spela hockey, jag vill se honom på isen. Men jag vill inte att media varje dag frågar honom: ”Hur är det med ditt huvud? Hur är det med ditt huvud?” Och jag vill inte se Sidney Crosby varje dag säga till mig att det inte finns något nytt att rapportera om. Det räcker nu.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL