Carolina slog tillbaka: ”Jäkligt starkt”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NASHVILLE. Carolina Hurricanes studsade tillbaka snabbt efter 1-8-knocken mot Winnipeg i går natt.

Bara ett dygn senare slog de självaste Nashville med 5-3 – på bortaplan.

– Alla har någon mindre lyckad match per år och den igår var väl vår första i år. Men det viktiga är hur man svarar och det är jäkligt starkt av oss att komma igen direkt på det här sättet, säger Lucas Wallmark till Sportbladet.

Ja, den som tog Hurricanes brakförlust mot Winnipeg hemma i PNC Arena igår natt som indikation på att den tidiga vårens stora poplag förlorat sin magi fick sig en rungande replik i natt.

Det glada kompisgänget som kallas ”jerks” av Don Cherry och andra surgubbar – för att de har så kul när de vinner – samlade sig till en riktigt förträfflig insats och slog mäktiga Nashville med 5-3.

1 av 3 | Foto: USA TODAY Network / Sipa USA

– Jag tycker vi stod för en riktigt bra bortamatch. Visst, vi hade kunnat avgöra redan i första perioden, när vi fick så många powerplay. Men vi tog det igen sedan istället. Vi spelade smart och höll dem på utsidan för det mesta och med tanke på hur många skickliga spelare de har är det en bedrift att göra det större delen av matchen, säger svenske centern Lucas Wallmark när vi träffar honom i gästernas omklädningsrum.

Jagar playoff

Han fortsätter:

– Alla har någon mindre lyckad match per säsong och den igår var en sådan. Men det var också vår första av det slaget på hela året. Men det viktiga är hur man svarar och det är jäkligt starkt av oss att komma igen direkt på det här sättet. Otroligt skönt.

Viktiga poäng handlade det om också, för med segern i kokande Bridgestone Arena återtog Canes tredjeplatsen i Metropolitan-divisionen och skaffade sig lite avstånd till Montreal precis nedanför strecket. Förutsättningarna för att de ska kunna ta sig till playoff för första gången på tio år känns alltjämt hyggliga.

– Det skulle vara grymt kul, även för alla runtomkring och hela staden. Och det känns som vi har ett väldigt bra ”go” i laget nu, säger Lucas, som själv assisterade till det 4-2-mål med vilket Jordan Martinook definitivt avgjorde matchen i Nashville. 

Filip Forsberg skadad

I Predators-lägret muttrar man, inte utan fog, om att man behöver starta matcherna bättre – men man behöver Filip Forsberg också. Han deltog i förmiddagsvärmningen några timmar före fajten mot Carolina, men kunde inte spela på grund av vad som beskrivs som en skada i övre delen av kroppen.

Viktor Arvidsson hade en assist.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!