Svensken till sjukhus – med hjärtbesvär

NHL: Tvingades bryta Detroits match

avPer Bjurman

NEW YORK. Jacob De La Rose tvingades avbryta Detroits match i New York i natt – på grund av hjärtbesvär.

– Han fick förhöjd puls och vår läkare kunde inte få ner den. Så han togs till sjukhus och kommer som försiktighetsåtgärd att spendera natten där, säger Red Wings-coachen Jeff Blashill.

Inför tredje perioden i mötet mellan New York Rangers och Detroit Red Wings på Madison Square Garden meddelade Michigan-klubben att Jacob De La Rose – som under mittakten stod för förstklassig framspelning till ett mål signerat Andreas Athanasiou – inte skulle återkommer mer i matchen på grund av sjukdom.

Efteråt visar det sig att det handlar om hjärtbesvär.

– Han kände under pausen att han hade förhöjd puls och meddelade vår läkare. Han kunde inte få ner plusen. Så Jacob kördes till sjukhus, berättar coachen Jeff Blashill under sin presskonferens.

Inte första gången

– Jag tror inte att det handlar om något allvarligt, men som en försiktighetsåtgärd får han stanna på sjukhuset här i New York under natten, medan vi flyger vidare till St. Louis. Sedan får han åka hem till Detroit och träffa en specialist i morgon.

Den 23-årige värmlänningen drabbades av liknande problem inför  premiären i höstas, då han fortfarande spelade för Montreal Canadiens. Då fick läkarna snabbt bukt med problemen och bara några veckor var han tillbaka på isen igen.

– Jag är inte hundraprocentigt säker men tror att det handlar om samma slags besvär nu, säger coach Blashill.

Matchen vann Detroit med 3-2.

Foto: Paul Sancya / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Jacob de la Rose i Detroit

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM