Karriärens första hattrick – då förstör svensken allt

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. Trots att Jack Eichel fullbordade NHL-karriärens första hattrick blev det ytterligare en tung natt för Buffalo – inte minst tack vare Elias Lindholm.

Den svenske Carolina-forwarden gjorde först sitt nionde mål för säsongen och spelade sedan snyggt fram till Jaccob Slavins övertidsmål.

– Det var en rätt tråkig match i två perioder och vi spelade ingen höjdarhockey. Men jag är glad att vi ändå lyckades vinna efter allt som hände i sista, säger den 23-årige gästriken till Sportbladet efter 5-4-segern.

1 av 3 | Foto: Alex Gallardo / TT / NTB Scanpix

Vad de än gör och hur de än vänder sig vill det aldrig riktigt gå Buffalo Sabres väg.

I nattens hemmamatch mot Carolina hämtade de in 4-2-underläge när Jack Eichel med två mål inom loppet av tio sekunder i tredje perioden fullbordade sitt första hattrick – och det första en Buffalo-spelare mäktat med på hemmaplan sedan Thomas Vanek för sex år sedan.

Men till slut blev det, som så ofta, uddamålsförlust igen – på övertid.

En att ”skylla” särskilt på:

Svenske Elias Lindholm.

”Hade nästan öppet mål”

Efter att ha pangat in ett mål under den vilda tredjeperioden slog han också, från en position bakom kassen, den utmärkta passningen till Jaccob Slavins sudden-kasse.

– Slavin kom fri mitt i slottet så det var inte så svårt, det var bara att skicka pucken till honom, säger Elias när vi når honom på spelarbussen efteråt.

– Mitt eget mål? Då var det jag som fick en väldigt fin passning av Derek Ryan. Jag hade nästan öppet mål. Målisen (Chad Johnson) lyckades nästan ta den ändå, så det var skönt att se den gå in.

”Behöver alla poäng”

Och segern satt förstås fint, Hurricanes stångas ju i kön precis under slutspelsstrecket, 

– Det var en rätt tråkig match i två perioder och vi spelade ingen höjdarhockey. Men jag är glad att vi ändå lyckades vinna efter allt som hände i sista. Så jämnt som det är i vår division behövs alla poäng, konstaterar Elias.

▪▪▪

Det har kört ihop sig en smula för Maple Leafs. I nattens bortamöte med Detroit tog de ledningen efter mål av svenske backen Andreas Borgman – men fick till slut stryk med 3-1. Därmed har Mike Babcocks unga utmanare förlorat tre raka.

Henrik Zetterberg spelade snyggt fram till två av hemmamålen, och även Niklas Kronwall och Jonathan Ericsson noterades för assist.

▪▪▪

Brian Boyle blev tvåmålsskytt när New Jersey slog Dallas med 5-2 – och drog också på sig åtskilliga utvisningsminuter för misconduct, bland annat mot John Klingberg, efter det ena av dem.  

– Jag var respektlös när jag firade det målet och ber om ursäkt, säger han. 

▪▪▪

Samtidigt lyckades New York Rangers slå sin gamla finalmotståndare LA Kings med 4-2 inne på Manhattan.

– Otroligt skön seger, detta behövde vi, säger Henrik Lundqvist, som stoppade sammanlagt 33 skott.

Kings-stjärnan Marian Gaborik – tidigare i Rangers – spelade NHL-karriärens 1000:e match och firade med såväl mål som assist.

– Ja, han har ju för vana att göra mål på mig. En jäkla tur att vi vann ändå, flinar ”Henke”.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!