Frölunda HC

Domarkaoset: ”Är pinsamt”

Av: 

Malin Wahlberg

HOCKEY

Domaren ändrade sig vid två olika tillfällen

Först blåstes Luleå på 2-1.

Sedan underkändes nästa mål helt felaktig efter videogranskning – för att sedan ändras efter jättekaos.

– Det är pinsamt att vi ska ha den här nivån i ett SM-sluspel, säger C Mores kommentator Lasse Granqvist.

C Mores Lasse Granqvist var inte nöjd med domarkaoset.
C Mores Lasse Granqvist var inte nöjd med domarkaoset.

Det blev totalt domarkaos i Scandinavium i den tredje perioden. Men redan tidigare hade domarna varit i fokus.

Tidigt i den andra perioden hade Luleå en puck inne efter att Hudacek inte kunnat hålla pucken och Daniel Mannberg petat in 2-1.

”Lite för snabb”

Domaren Mikael Sjöqvist signalerade först mål, men Ulf Rönnmark hade blåst av kort tidigare så Sjöqvist fick vinka bort målet.

– Jag ska rädda Micke, det är jag som blåser av. Kan domaren som är ute vid blå hjälpa till så gör man det. Jag är bombsäker på att han har pucken så då blåser jag av. Vi har inte den lyxen att ha de här bilderna, vi måste ta de här besluten på isen och det är ju jättetråkigt om det har blivit fel, säger Rönnmark till C More.

Luleålägret var rasande efter det bortdömda målet.

– Det är ett solklart mål, säger tränaren Jonas Rönnqvist till C More.

En stund senare tog Frölunda i stället ledningen med 2-1. I slutet av den andra perioden borde Joel Lundqvist fått sätta sig i utvisningsbåset efter en hög klubba på Chris Abbott. Domaren friade dock och 21 sekunder in i sista perioden kunde Lundqvist sätta 3-1.

”Oerhört märkligt”

Men det var när Niklas Fogström satte 3-2 som det riktiga kaoset utbröt. Domaren valde att videogranska målet och trots att det var solklart på reprisbilderna att pucken var inne dömdes det bort.

– Va!? Han dömer bort det. Det är fullständigt otroligt. Han tar bort målet. Det är ett solklart mål för Luleå. Vad är är det som pågår här!? sa Granqvist.

Domare Sjöqvist uppmärksammandes dock på att något var fel och efter en ny diskussion godkändes målet.

– Det är pinsamt att vi ska ha den här nivån i ett SM-sluspel i ishockey. Det är inte mer än rimligt att kräva en förklaring av svenska hockeyligan vad det är som pågår. Synnerligen besynnerligt. Det är elitidrott vi pratar om. Då ska vi inte ha den här nivån. Oerhört märkligt, säger Granqvist.

Niklas Olausson:

– Dett kan inte ta tio minuter att se det, det tar ju 30-40 sekunder sedan att komma ut och ge fel resultat, det kändes konstigt men det blev rätt och det är det viktigaste.

Abbott kvitterade kort senare och tog matchen till förlängning. Inte förrän 15 minuter in i den andra förlängningsperioden kom avgörandet. Mathis Olimb satte pucken och Frölunda har kvitterat till 2-2 i matcher.

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Frölunda HC