Fyra matchstraff i första perioden

HOCKEY

I fjol lagkamrater.

I går möttes de i ett blodigt slagsmål.

Tommy Kristiansen och ­Daniel Rahimi gjorde upp i Linköping på fredagskvällen.

– Vi är bra vänner. Men på isen är det en annan grej, ­säger Kristiansen.

Foto: ”BRA VÄNNER” Tommy Kristiansen och Daniel Rahimi var lagkamrater i fjol men i går smällde det rejält mellan kompisarna. ”Vi är bra vänner. Men på isen är det en annan grej”, säger Kristiansen.

Det började med att Linköpings Albin Lorentzon nätacklade HV71:s Jesper Fasth.

I bytet därpå var HV71s Marcus Nilson som en hungrig varg och ville åt Linköpings spelare. Situationen urartade och det slutade med att hemmalagets Daniel Rahimi och Andreas Jämtin flög över sargen och jagade Nilson.

Handskar kastade.

Hjälmen borttagen.

Klassiskt NHL-maner.

– Jag såg att Mackan hade två killar efter sig och då ställde jag upp, det är så lagsport fungerar. Jag tog Rahimi, säger HVs välväxte norrman Kristiansen.

Pratade efteråt

Det var en rejäl slagväxling mellan Rahimi och normannen, som vann på poäng. Rahimi blödde ymningt i ansiktet och fyra matchstraff utdelades.

Det intressanta i situationen är att Rahimi och Kristiansen är vänner och spelade i samma lag i fjol, HV71.

– Sånt spelar ingen roll när man är på isen. Vi pratade med varandra efter matchen och jag har inget otalt med Daniel. Han är en bra kille, säger norrmannen.

Matchen slutade 6–1 till HV71 och var het och stökig, kanske för att lagen möttes även häromdagen. Back to back ger ofta en grund till heta känslor på isen.

ARTIKELN HANDLAR OM