NHL-spelarens hyllning till offren

Av: Hampus Hagman

Publicerad:
Uppdaterad:

Phoenix-backen spelade med budskap på utrustningen

1 av 4
Yandles skridsko. FOTO: AP

Det hölls tysta minuter inför matcherna i bland annat Phoenix, Nashville, Chicago och Montreal efter bombningarna vid Bostons maraton.

Phoenix-spelaren Keith Yandle ville ägna en extra tanke till offren genom ett budskap skrivet på skridskon: ”Be för Boston”.

NHL-matchen mellan Ottawa Senators och Boston Bruins spelades aldrig i går efter det misstänkta terrordådet vid målgångsområdet under Boston maraton som krävt tre liv och skadade hundratals.

De tragiska dödsbombningarna fick också NHL att höja säkerheten på alla arenor i går där matcher genomfördes. Tysta minuter hölls i Phoenix, Nashville, Chicago och Montreal för att hedra offren i den omtumlade staden.

När Phoenix Coyotes tog emot San Jose Sharks på måndagen så valde Oliver Ekman-Larssons backkollega att krita in ”Be för Boston” på skenorna på sina skridskor, och på sina handskar.

Drömmar om Boston

Yandle är nämligen född i Milton, en liten stad just utanför Boston i Massachusetts, och avslöjade i höstas att han en gång gärna skulle vilja spela för Bruins.

Yandle hade mest istid av alla i ett playoff-jagande Phoenix, som dock åkte på en svidande 4–0-förlust mot Sharks och har nu fyra poäng upp till slutspelsplats.

Inställt i NBA

Tisdagens NBA-match mellan Boston Celtics och Indiana Pacers ställdes också in.

Fler NHL-spelare valde att ägna en tanke åt offren i Boston, däribland Mats Zuccarello som twittrade ut samma budskap som Yandle hade på sin utrustning.

Ligans nya ’svensklag’, Nashville med tre svenskar på isen i natt, är nu helt bortspelade från Stanley Cup efter 2–5-förlust mot Vancouver. Predators, med Filip Forsberg, Daniel Bång och Mathias Ekholm i laget, hade klarat av att ta sig till slutspel sju av de senaste åtta säsongerna.

Daniel Bång fick en tröstassist med sig medan bröderna Sedin stod för två målgivande passningar vardera.

Center-stjärnan Ryan Kesler, som varit långtidsskadad och missat 31 matcher, verkar ha vaknat till liv lagom till ett playoff och gjorde två kassar.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN