Sågningen av världsstjärnan: "Han är en hund"

HOCKEY

Malkin får ta emot en rejäl smocka efter nya kontraktet

Jevgenij Malkin, 26, har nyligen skrivit på ett åttaårskontrakt med Pittsburgh och blir näst bäst betald i hela NHL.

Nu får världsstjärnan dock ta emot en rejäl smocka.

– Han är en hund, säger tv-profilen Don Cherry.

För att inte dra förhastade slutsatser om läsarkretsens kunskaper vad gäller åsiktsmaskiner runt om i hockeyvärlden ger vi er en närmare presentation:

Don Cherry, 79 år, är en före detta NHL-spelare och numer lika legendarisk som kontroversiell tyckare på tv-kanalen CBC i Kanada.

"Han är en loser"

I samband med att han intervjuades i en amerikansk morgonshow plockade han fram motorsågen, öste föga smickrande ord över Jevgenij Malkin – och kallade den ryske stjärnan bland annat för en hund.

– Jag skulle inte ge den där killen någonting. Jag tycker att han är en hund, en talangfull hund, sade Cherry, enligt hockeysverige.se, och menade att Malkin är opålitlig.

Sedan avslutar han intervjun med att kalla forwarden för loser.

– Den där Malkin skulle jag inte vilja ha i mitt lag. Jag vet att han är talangfull, det vet jag. Men som jag ser det är han en loser.

En halv miljard på åtta år

Malkin vann Stanley cup med Pittsburgh 2009. I fjol utsågs han till NHL:s mest värdefulle spelare och vann dessutom VM-guld med Ryssland.

Det nya kontraktet ger Malkin 62 miljoner kronor per säsong, totalt en halv miljard på åtta säsonger.

Cherry då? Ja, det är inte första gången han sågar spelare, framför allt inte europeiska spelare. Han dömde nyligen ut NHL-spelare som väljer att ställa upp i VM.

De flesta har hamnat i hans skottglugg och för några år sedan fick även Rickard Wallin en känga av honom.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL