Svenskens domarhån efter blodiga attacken

Av: Kristopher Karlsson

Publicerad:

Missnöje hos Detroit-svenskarna efter domslutet

Detroits Jonathan Ericsson tacklades blodig i natt – och blev själv utvisad i situationen.

I svensklägret var man minst sagt tveksamma till domslutet.

Nattens match mellan Detroit Red Wings och Dallas Stars blev en infekterad historia, med svenskt i huvudrollen. Detroit-stjärnan Jonathan Ericsson var rejält irriterad på Dallas-forwarden Ales Hemsky i tredje perioden.

Ericsson blev först offer för en boarding signerad Hemsky. Svensken slog ansiktet i plexiglaset och fick blodvite. Och värre blev det när domarna endast visade ut svensken för att ha svarat med en knuff, samtidigt som Hemsky undvek bestraffning.

”Sa att han sett”

Detroit-tränaren Jeff Blashill avböjde att kommentera situationen efter matchen men Ericsson landsman Henrik Zetterberg var förvånad över domarnas bedömning.

– Det var konstigt. Han (domaren reds anm.) sa att han sett hela situationen. Jag vet inte om han såg något annat än det vi andra såg. Det såg ut som en satsning mot huvudet och vi åker på en utvisning, säger Zetterberg till Detroit Free Press.

En annan Detroit-svensk, Johan Franzén, nöjde sig med en Instagram-bild för att beskriva vad han tyckte om domarinsatsen. Se bilden nedan.

Publicerad: