Dubbelutvisningen sänkte Modo Hockey

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Experten kritisk mot domarna

1 av 2

Modo jagade ett ledningsmål mot Rögle.

Då åkte nästjumbon på en dubbelutvisning och hemmalaget kunde göra segermålet.

– Man ger dem inte chansen, säger C Mores expert Niklas Wikegård.

Modo har haft en tung säsong, men på bortaplan mot Rögle tog laget ledningen. Shaun Heska gjorde 1-0 för Modo redan efter fem minuter. Men innan perioden var slut kvitterade Felix Schütz.

Åtta minuter in i den andra perioden åkte Modo på två matchavgörande utvisningar. Carl Grundström åkte på en tvåa för interference och samtidigt plockades även Kristian Jakobsson för hakning.

Niklas Wikegård förstår inte utvisningarna.

– Det här är en extremt viktig match, Modo på väg upp och så plockar man två utvisningar i ett och samma byte. Hakningsutvisningen som Carl Grundström åker på, det är också en väldigt tuff utvisning. Jag retade mig på det här, att ta två utvisningar i samma byte. Micke Nord läser den situationen dåligt. Jag förstår varför Carl Grundström är konfunderad, säger C Mores expert och fortsätter:

– Det är en skitutvisning. Problemet är Micke Nords utvisning, han är 30 meter från hakningen. Man får inte gissa. Båda utvisningarna är extrema gränsfall.

– Man måste vara riktigt stensäker, annars har de satt Modo i en riktigt svår situation. Man ger dem inte chansen.

”Kan inte begära mer”

Utvisningarna blev kostsamma för Modo för i spel fem mot tre kunde Schütz göra sitt andra mål i matchen när han satte 2-1. Det blev också segermålet, trots Modopress i den sista perioden.

– Jag tycker att vi är mycket bättre fram till fem mot tran och efter fem mot trean tar vi också över matchen. Tredje perioden, jag kan inte begära så mycket mer av oss. Vi är där, vi skapar chanser, man kan tycka att vi borde göra mål och det måste vi, men spelar vi så här kommer vi att vinna, säger tränaren Andreas Johansson till C More.

För Rögle var det en viktig trepoängare och laget klättrar nu förbi Malmö.

Publicerad:

LÄS VIDARE