Tog skrällpoäng – trots skadekaos

avHenrik Lundgren

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

GÖTEBORG. En poäng borta mot serieledaren trots nio spelare borta.

Och efter matchen kom positiva skadebesked från Malmöhåll.

– Det är mycket bättre än man kunde tro. Vi kan utesluta korsbandsskada på Christoffer Forsberg, säger Niklas Ohlsson, osteopat i Malmö.

Foto: C More

Malmö saknade sju spelare inför matchen mot Frölunda, inklusive starka poängspelare som T.J Galiardi, Joey Tenute och Peter Mueller. Under matchen försvann Christoffer Forsberg (knäskada) och Stefan Warg (puck på halsen) och på bänken satt två 17-åringar som enda ersättare.

Och ändå lyckades de kämpa till sig en poäng.

– Det är många som tar ett kliv i dag, de spelar på en nivå som… ja. Det är kul att se att de klarar av att spela på den här nivån, det skapar ett jäkla självförtroende som sprider sig i laget, säger backen Jens Olsson, enormt kämpade under hela matchen.

”Bättre än man kan tro”

Det blev till slut förlust på straffar, men efteråt kom besked som på många sätt säkert var skönare än poängen. Stefan Warg, ivägkörd i ambulans till sjukhus efter att ha fått en hård puck på halsen, var okej. Liksom Christoffer Forsberg. Han haltade omkring i korridoren och försökte hålla benet i högläge, men:

– Det är bättre än man kunde tro. Både jag och Frölundas läkare har kollat knät och vi hoppas att det bara är någon form av blödning. Svullnaden får gå ner, och i så fall kan han kanske spela redan om en vecka. Vi kan redan nu utesluta korsband- och ledbandsskador, säger Nicklas Ohlsson.

”Kunde varit mycket värre”

Och Stefan Warg?

– Han är lugn. Han har undersökts två gånger på sjukhuset, men det är ingen allvarligare skada. Men tar pucken som den gör så är det sjukhus som gäller. Då måste läkare kolla, annars kan det vara fara för livet. Men han är okej, och åker med oss hem till Malmö redan nu.

Den sjunde januari väntar en oerhört viktig streckmatch borta mot Örebro, och Ohlsson är positiv till skadeläget, trots nio man på listan.

– Det kommer mycket, det är alla känslorna på en och samma gång, som Gessle sjöng. Det är för tidigt att säga något om när de kan vara tillbaka, men jag är positiv. Prognoserna är bra på allihop. Det kunde ha varit mycket, mycket värre.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM