SHL 2015/2016

Rögle tappade viktiga poäng efter bjudning

Av: 

Eric Persson

HOCKEY

ÄNGELHOLM. Nykomlingen Rögle pressade stjärnlaget Luleå – men förlorade. Då sågar Alen Bibic och Ivan Baranka sig själva.

– Det finns inga ursäkter, säger Baranka.

När Alen Bibic styrde in 1–0 mot Luleå med åtta sekunder kvar av första perioden gjorde han sitt allra första mål i SHL.

Efter slutsignalen kom den 24-årige backen ut från hemmalagets omklädningsrum och var irriterad. Rögle förlorade med 2–3 efter stor dramatik i slutminuterna.

– Vi har lägen, men vi sätter inte dit puckarna. Så har det varit nu på slutet. Det finns inga ursäkter, vi måste sätta puckarna. Det är en del av hockeyn, säger Alen Bibic.

”Under all kritik”

Han är självkritisk och tar upp en målchans som han själv brände i ett boxplay.

– Jag hade för fan öppet mål, det är under all kritik. Jag får det serverat på ett jävla silverfat, det är bara att käka upp maten. Men det gör jag inte. Jag måste sätta sådana lägen, säger han.

Matchens präglades av fysiskt spel. Luleå gick upp till en 2–1-ledning när Rögles försvar var oorganiserat. Peter Cehlarik och Bill Sweatt gjorde målen.

Med knappt tio minuter kvar, när Rögle skulle trycka på, kom matchens största bjudning. Rutinerade backen Ivan Baranka skulle starta ett uppspel – men slog en passning rakt i gapet till Jacob Lagacé som kom fri med hemmamålvakten Oscar Dansk och kunde skjuta in 3–1.

”Kostar oss matchen”

Baranka tar på sig misstaget.

– Vi hade börjat spela lite mer riskabelt, men mitt spel var alldeles för riskabelt. Det finns inga ursäkter. Det känns inte alls bra, mitt misstag kostar oss matchen, säger Baranka.

Förlusten gör att Rögle i allra högsta grad är inblandat i bottenstriden. Ett pressat läge, kan tyckas.

– Press och press, säger Alen Bibic.

– Känner man inte press på den absoluta toppnivån i Sverige är det något fel. Det är elitidrott vi håller på med, vi spelar inte landhockey. Press är bra, och vi kan hantera det. Det är inga problem.

ANNONS

Målglatt möte eller straff på övertid? Spana in helgens matcher på Stryktipset – fixar du 13 rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL 2015/2016

Bill Sweatt

Malmö Redhawks

Oscar Dansk

Rögle BK

Luleå HF