Luleå HF

Stängs av: ”Det är ett stort skämt!”

Av: 

Emil Larsson

HOCKEY

LULEÅ. Bill Sweatt gick till attack mot Oliver Bohm

Nu stängs han av, och det kan bli fler.

– Det är ett stort skämt!, säger Sweatt till Sportbladet.

Luleå låg under med 0–1 efter en delikatess av Johan Sundström i boxplay, och hade läge att kvittera i spel fem mot fyra. Då fick Bill Sweatt hjärnsläpp när han åkte ut fem minuter för en slashing mot Oliver Bohm,  tilltaget renderade i matchstraff

– Ett solklart matchstraff. Sådana tilltag hör inte hemma, då är det omklädningsrummet som gäller. Domarna gjorde helt rätt, säger Frölundas målvakt Johan Gustafsson efter matchen.

Total dominans

Frölunda utnyttjade överläget på bästa då Ryan Lasch utökade ledningen till 2-0 från nära  håll. Resten av matchen dominerade Frölunda fullständigt. Till slut vann Göteborgarna med 4-2. Efter två spelade perioder hade Luleå bara skjutit ynka 10 skott, stundtals kom inte hemmalaget Luleå in i offensiv zon.

– Frölunda äger hela matchen. Vi är så feltajmade som man kan vara, de är hetare hela  matchen. Vi såg ut att vara tagen av stundens allvar, säger Luleås tränare Joakim Fagervall efter matchen.

Frölunda har fått en kalasstart av årets SHL. Premiärsegern mot Rögle följdes nu upp av en imponerande seger mot ’’Real Luleå’’.

– Vilken fruktansvärd lagseger, jag behöver inte skjuta till någon energi. Vi såg rutinerade ut, trots att vi är yngsta laget i serien, säger Roger Rönnberg efter segern mot Luleå.

Avstängning väntar

Efter matchen meddelade domaren Morgan Johansson han tar ärendet vidare till Disciplinnämnden.

– Det blir ingen spearing utan en slashing. Han använder skaftet och inte klubbspetsen. Vi har  tittat på video och har rubricerat upp det till matchpenalty. Det är inte en spelsituation, det händer inte i spelet. Oliver Bohm har ingen chans skydda sig, säger Johansson.

”Är ett skämt”

Han fortsätter:

– Det blir automatiskt en match avstängning. Sen går den till disciplinnämnden, som beslutar

vidare. Vi kommer skriva en rapport ikväll.

 Huvudpersonen Bill Sweatt var väldigt fåordig om situationen som renderade i ett matchstraff men säger:

– Att jag blir avstängd är ett stort skämt!.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Luleå HF

Bill Sweatt

Ryan Lasch