SHL-duo stängs av fem matcher vardera

avJonathan Nilsson, Martin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

Brynäs Jesper Jensen och Färjestads Gustav Rydahl svarade för en huvudtackling i går.

Nu har bägge spelarna stängts av fem matcher.

Även Arvid Degerstedt får vila fem matcher efter sin tackling i hockeyallsvenskan.

Färjestad körde över Brynäs med 6–0 i går.

Men nu har mötet fått ett efterspel.

Både Brynäs Jesper Jensen och Färjestads Gustav Rydahl anmäldes till disciplinnämnden för var sin huvudtackling under gårdagens möte.

Och nu står det klart att duon får fem matcher vardera i avstängning.

”Färjestadsspelaren befann sig i en utsatt position efter att ha tagit ett avslut. Jensen hade möjlighet att undvika eller minska kraften i tacklingen. Åslund utgick ur matchen efter situationen”, skriver SHL, om Jensens tackling, på sin hemsida.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Gustav Rydahl

”Stor skaderisk”

Bland anledningarna till avstängningen nämns att ”tacklingen är våldsam och respektlös”, ”utdelas från blindside” och ”stor skaderisk.

Även Rydahls tackling anses ha ”stor skaderisk” samt att ”tacklingen sker med stor kraft” och ”med höga armar och en uppåtgående rörelse”.

”Halvvägs in i den andra perioden i lördagens möte mellan Brynäs och Färjestad befann sig hemmalagets Johan Alcén med pucken utanför kanten till den ena tekningscirkeln. Brynässpelaren passade in pucken framför mål och tacklades därefter av Gustav Rydahl. Spelaren kom med höga armar och en uppåtgående rörelse i tacklingen, som träffade över huvudet”, skriver SHL på sin hemsida.

”Förstår domaren”

I mötet mellan Södertälje och Vita Hästen i hockeyallsvenskan tacklades SSK-stjärnan Sebastian Dyk i huvudet av Arvid Degerstedt.

Degerstedt stängs också av fem matcher meddelar disciplinnämnden.

– Jag tycker att det nästan såg värre ut på bilderna, det hände inget med honom heller, men jag förstår domaren. De är hårda när huvudet är inblandat, men det var som sagt inte min avsikt, sade Degerstedt till Sportbladet efter tacklingen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM