Landeskog tvåmålsskytt: ”Vet inte vad som hänt”

Publicerad:
Uppdaterad:
Gabriel Landeskog målskytt.
Foto: BRUCE BENNETT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Gabriel Landeskog målskytt.

HOCKEY

NEW YORK. Hetaste svensken i NHL heter Gabriel Landeskog.

Han gjorde två nya mål när Colorado vann lördagsmatinén mot Hurricanes i Raleigh och är nu uppe i sammanlagt sju fullträffar på åtta matcher.

– Jag är på rätt plats vid rätt tillfälle just nu, säger kaptenen efter 3-1-segern.

Colorado har överhuvudtaget fått en förträfflig start på säsongen och skuggar Nashville i toppen av hårda Central-divisionen efter de senaste två, raka segrarna.

Och det är inget snack om att det är Gabriel Landeskog och hans kompisar i den fenomenala förstakedjan – Nathan MacKinnon och Mikko Rantanen – som driver hela laget framför sig.

De skapar monumentalt tryck på motståndarna varje gång de är inne på isen och bombar målprotokollen fulla med trycksvärta.

MacKinnon är uppe i ett snitt a ett mål per match, väldige Rantanen har en poängsvit a åtta matcher – och sedan några dygn tillbaka slår det glödheta gnistor även om Landeskog.

Han fullbordade ett hattrick mot New Jersey natten till fredag och under lördagens matiné i North Carolina prickade han in ytterligare två mål.


Foto: James Guillory / X02835
Gabriel Landeskog.

Sammanlagt har han gjort sju mål och leder därmed svenska målligan i NHL.

– Jag vet inte vad som hänt, men det är naturligtvis mycket tur inblandad, säger den 25-årige stockholmaren till AP.

– Samtidigt så tar jag mig in på de ytor där det blir mål, åker mycket skridskor och jobbar hårt. Så ja, tillfälligheter. Men jag är ofta på rätt plats vid rätt tillfälle just nu.

Ja, och så har han som sagt hyggliga kedjekamrater också.

– Vi vara bara okej de första fem-sex matcherna, men inte storartade. De här sista två-tre har däremot varit suveräna. Vi har kontrollerat spelet, skapat mycket och tagit vara på chanserna, säger MacKinnon.

Mot just Carolina var även Philipp Grubauer – den tyske målvakten Avalanche hämtade från Washington i somras – förträfflig och stoppade inte mindre än 42 skott.

– Vi hade inte vunnit den här matchen utan honom. Det var faktiskt ett av de bästa målvaktsframträdanden jag sett på väldigt länge, säger skyttekung Landeskog.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!