Målvaktstränare kastade vattenflaska - träffade motståndare

avFredrik Jönsson

SDHL-mötet mellan Modo och Luleå avslutades med en skandal.

Hemmalagets målvaktstränare Adam Göransson - tillika kommunikatör för SDHL - kastade en vattenflaska som träffade Luleås Zsofia Jokai-Szilagyi.

– Vi upptäckte att det var deras målvaktstränare och vi skrek att det var jävligt onödigt och osportsligt, säger Jokai-Szilagyi.

– Det var väldigt onödigt och helt oacceptabelt. Jag är väldigt ångerfull, säger Göransson.

Modo hade tio raka vinster inför hemmamötet med Luleå. Bortalaget drog längsta strået och vann med 3–2 i en händelserik hockeymatch. Efter slutsignalen kom dock incidenten som drog till sig mest uppmärksamhet.

När spelarna höll på och tacka varandra på isen valde Modos målvaktstränare Adam Göransson – tillika kommunikatör för SDHL – att kasta en vattenflaska. Han träffade Luleås Zsofia Jokai-Szilagyi.

– Vi skulle tacka varandra och jag var fjärde spelaren i kön. Jag kände en smäll på benskyddet och skridskon. Vattenflaskan gick sönder och ramlade ner på isen. Vi upptäckte att det var deras målvaktstränare och vi skrek att det var jävligt onödigt och osportsligt. Den var full med vatten och hade kunnat träffa huvudet, säger Jokai-Szilagyi.

”Han var så frustrerad”

Tycker du att det var grinigt under och efter matchen?

– Matchen var grinig, men det är hockey. Sen ska man inte bli lack på det sättet, man måste kunna hantera situationen bättre. Jag tror inte att han märkte att vi skrek åt honom, han var så frustrerad. 

Adam Göransson är ångerfull.

– Det var väldigt onödigt och helt oacceptabelt. Jag är väldigt ångerfull efter situationen. Vi har pratat om det internt och kommit fram till att det är inget vi står för, säger Göransson.

Tror du att du får något straff?

– Det har jag ingen kommentar till. Det får andra bestämma.

Tar du det straffet eller skulle du överklaga?

– Man får stå för sina handlingar.

”Något som inte borde ha hänt”

Modos huvudtränare Björn Edlund:

– Vi är överens om att det är något som inte borde ha hänt. Vi försöker lägga fokus på det som vi kan påverka. Vi får se vad som väntar framöver, då tar vi det därifrån, säger Edlund.

Tänker ni straffa Göransson?

– Inget straff från vår sida. Men jag vet inte hur förbundet resonerar. Förbundet får granska situationen och säga vad de tycker om den, vi accepterar vad de säger.

ARTIKELN HANDLAR OM