Supertrio hetaste namnen att leda nya landslaget

avHans Abrahamsson, Tomas Ros

Foto: BILDBYRÅN
Johan Garpenlöv söker assisterande förbundskaptener – Marcus Ragnarsson och Ulf Dahlén är hetaste namnen.

Här är hetaste namnen att ta över Tre Kronor tillsammans med tillträdande förbundskapten Johan Garpenlöv:

Marcus Ragnarsson, 47, och Ulf Dahlén, 51.

– Vi kikar på lämpliga kandidater just nu, säger Johan Garpenlöv, som är en del av rekryteringsarbetet.

För en månad sedan blev det klart att Rikard Grönborg slutar som förbundskapten för Tre Kronor. Efter två raka VM-guld tycker han att det är dags för nya utmaningar och en ny miljö. Han fortsätter dock över VM i Slovakien i vår innan en ny stab tar över.

Jobbar över vinter-OS

Ishockeyförbundet har redan berättat att Johan Garpenlöv tar över Grönborgs roll och att man även letar efter nya assisterande förbundskaptener till landslaget. Peter Popovic, som jobbat med Tre Kronor sedan 2011, har varit öppen med att han inte är med i diskussionen runt nya landslaget, som ska jobba tillsammans över nästa vinter-OS 2022.

– Vi har startat det arbetet och det får ta den tid som det tar. Vi har många duktiga ledare i hockeysverige, säger Garpenlöv.

Enligt vad Sportbladet erfar är Garpenlövs före detta lagkamrater Ulf Dahlén och Marcus Ragnarsson hetaste namnen till nya assisterande förbundskaptener. Dahlén har tidigare arbetat med Garpenlöv i Tre Kronor i tillsammans med World Cup 2004 när Hardy Nilsson var huvudtränare.

– Jag kommer inte kommentera några namn, säger blivande förbundskaptenen.

”Vore en stor ära”

Sportbladet når Ulf Dahlén mitt under hans stora fritidsintresse – älgjakten. Han svarar på sms:

– Hypotetisk fråga. Jag har det bra som jag har det nu och trivs med mitt liv, säger han.

Ragnarsson har den här säsongen kontrakt med Almtuna.

– För mig vore den stor ära att få jobba med Tre Kronor, men jag har inte fått någon förfrågan. Jag har även kontrakt med Almtuna till 2020 och blir det aktuellt med landslaget får vi ta en diskussion. Tror många skulle förstå att det är en stor chans för mig och det finaste uppdrag man kan ha, säger 47-åringen. 

ARTIKELN HANDLAR OM