LHC-tränaren tipsade Luleå

HOCKEY

”Jag hjälper gärna till”

1 av 2 | Foto: Slavomir Lener hjälpte sin tidigare klubb Luleå Hockey att bedöma Radek Philipp – som Luleå sedan värvade.

Luleå gjorde nyligen klart med den tjeckiske backen Radek Philipp. Mycket tack vare förre tränare, Slavomir Lener, nu i Linköping.

– Radek kommer att passa bra in i Luleå Hockey, säger Lener till NSD.

Han lämnade Luleå efter säsongen 2006/2007, men Slavomir Lener är fortfarande ett aktat namn i klubben. Därför vände sig Luleå till tjecken när man ville ha information om den potentiella värvningen av backen Radek Philipp, 31.

– Lener har varit till bra hjälp och hans rekommendationer litar vi på. Inte minst med tanke på att han varnat oss för andra spelare som vi frågat honom om, säger Luleås sportchef Lars "Osten" Bergström till NSD.

Känslig information

Lener är ny tränare i Linköping och inser att det kan vara känsligt att hjälpa en elitseriekonkurrent, men tvekar inte om att han gjorde rätt när Luleå frågade om Philipp.

– Jag vill inte framstå som en agent åt Luleå Hockey när jag är anställd av Linköping. Men när goda vänner ringer och ber om råd hjälper jag gärna till, säger Lener till tidningen.

Hyllar Philipp

Han tror mycket på den store tjeckiske backen som närmast kommer från de ryska mästarna Salavat Julajev.

– Jag har sett Radek spela många gånger och det är en stabil spelare som gör få misstag. Inte någon stor målskytt men en pålitlig och bra kille som gör få misstag. Han liknar Pekka Saravo in sin spelstil, säger Lener.

ARTIKELN HANDLAR OM