Skulder får Brynäs klubbdirektör att sluta

HOCKEY

Tvingas avgå efter trassel med privatekonomin

Gävle

Brynäs klubbdirektör Kent-Åke Eriksson slutar i föreningen efter trassel med sin privatekonomi.

– Exponeringen på Kent-Åke Eriksson som person har varit tuff för honom och hans familj den senaste tiden, vi har därför kommit överens om att skiljas åt, säger Brynäs ordförande Christer Sundin.

I november förra året avslöjades det att Kent-Åke Eriksson hade problem med sin privatekonomi och att han jagades av kronofogden för obetalda skulder. Innan kronofogden gjorde en utmätning av hans lön var Eriksson skyldig över 100 000 kronor till olika finansföretag, bland annat Handelsbanken, GE Money Bank och Nordea. En summa från Kent-Åke Erikssons lön har sedan ett tag tillbaka betalats direkt av Brynäs till kronofogden. Nu är skulden nere på 10 783 kronor.

Samtidigt avgick styrelseledamot Jan Reander i protest mot att Brynäs hade dragit över budgeten med cirka fyra miljoner utan styrelsens godkännande. Reander var också mycket kritisk till Erikssons sätt att styra klubben och krävde att han skulle bytas ut.

– Styrelsen har aldrig misstänkt att Kent-Åke Eriksson inte klarat av att sköta föreningens ekonomi, det finns ingen relation mellan hans privata problem och hans jobb i Brynäs, säger Christer Sundin.

Kent-Åke Eriksson har enlig Brynäs IF:s årsredovisning rätt till månadslön i 18 månader om föreningen säger upp honom.

– Ja, det är riktigt, och han står nu till styrelsens förfogande. Vi får se om vi hittar ett jobb åt honom i föreningen eller om han hittar ett jobb utanför Brynäs, säger Christer Sundin.

Kent-Åke Eriksson blev klubbdirektör för Brynäs hösten 2004 och hade år 2006 en taxerad inkomst på 830 000 kr, 930 000 kr för 2005 och 961 000 kr år 2004.

Kent-Åke Eriksson har inte gå att nå för en kommentar.

Brynäs har inlett rekryteringen av en ny klubbdirektör och har en kravprofil klar.

– Jag tror inte på en gammal spelare, det viktiga är att den nya personen kan leda en organisation i första hand och behöver därför inte ens vara sportintresserad, säger Christer Sundin.

En kvinna?

– Jag utesluter inget, men en kvinna skulle vara spännande.

ARTIKELN HANDLAR OM