COMEBACKEN

Publicerad:
Uppdaterad:

Johansson till Tre Kronor – försöker övertala Foppa

POLARNA Peter Forsberg har en plats i Tre Kronors trupp till LG Hockey Games om han vill – och kan. Andreas Johansson gör definitivt comeback. ”Jag är bättre än jag varit på flera år”, säger Johansson.
Foto: Foto: LARS HEDELIN
POLARNA Peter Forsberg har en plats i Tre Kronors trupp till LG Hockey Games om han vill – och kan. Andreas Johansson gör definitivt comeback. ”Jag är bättre än jag varit på flera år”, säger Johansson.

Snart 35 år och inte en landskamp på två år.

Nu gör Rysslands-proffset Andreas Johansson, 34, comeback i Tre Kronor.

– Jag har redan tjatat på Peter Forsberg att han också ska tacka ja till landslaget, säger Andreas Johansson.

I dagarna meddelar förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson klubblagen vilka spelare som är preliminärt uttagna till LG Hockey Games.

Meningen är att det ska vara det bästa svenska spelarna, på den här sidan om Atlanten, som ska vara med. Laget ska även utgöra grunden i bygget inför VM i Kanada i maj.

Tvingats tacka nej

Andreas Johansson, 34, har inte spelat en tävlingsmatch för Tre Kronor sedan hösten 2005. Inför OS 2006 var han med i två träningsmatcher mot Slovakien och Schweiz.

– Jag har blivit uttagen till både Karjala Cup och Channel One Cup, men tvingats att tacka nej. I höstas var jag skadad och i december så blev jag stoppad av min ryska klubb. De tyckte att ligan var viktigare än landslaget. Nu har jag sagt åt dem att jag åker till Stockholm och de får säga vad de vill, säger Andreas Johansson.

Johansson hade en usel säsong 2006-07 och tänkte sluta med hockey. Sedan kom SKA Petersburg och lockade med lukrativt kontrakt och det blev ett nytt hockeyäventyr för Johansson.

– Jag är bättre nu än vad jag varit på flera år. Jag har tränat hårt hela sommaren och fått en nytändning, säger Johansson.

”Tjatat på Peter”

Nu hoppas Johansson att kompisen Peter Forsberg också tackar ja till Tre Kronor.

– Jag har redan tjatat på Peter om Tre Kronor. Är han i okej form så tror jag att han spelar, säger Johansson.

Förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson vet att Peter Forsberg har en kamp mot klockan. Han ska prata med Peter Forsberg i helgen och höra hur han känner sig.

– Jag kan även hålla en plats för Peter ända till att LG Hockey Games startar. Jag behöver bara anmäla 20 spelare i det första läget och kan plocka in Peter i efterhand, säger Gustafsson.

Publicerad: