Hockeyallsvenskan

Hammarby nära konkurs - igen

HOCKEY

Har inte skött sin avbetalningsplan

Hammarby hockeys ekonomiska läge har förvärrats ytterligare. Det är inte säkert att laget överlever säsongen i ishockeyallsvenskan.

– Frågan avgörs den här veckan. Vi arbetar på en plan, säger Hammarby hockeys ordförande Jim Sharp.

Klubben har en skatteskuld hos kronofogden som egentligen skulle ha varit betald i måndags. Dessutom har Stockholms stad en fordran på drygt 1 miljon kronor för obetalda träningstider.

– Det finns en avbetalningsplan som Hammarby systematiskt har misskött. De skulle betala 15 000 kronor i månaden, men har bara betalat en enda gång, i augusti, säger Ingrid Båvner, förvaltningschef på idrottsförvaltningen i Stockholm.

Vad händer nu?

– Vi kommer att skriva ett brev under de närmaste dagarna där vi kommer att föreslå att klubben stängs av från alla förhyrningar i Stockholms stad. Det som är mest oroväckande är att de inte betalat en avgift på 1000 kronor för att få nolltaxa för deras barn- och ungdomsverksamhet, säger Båvner.

En sån avstängning från Stockholms hallar skulle inte drabba A-laget som har Hovet som hemmaarena, vilken sköts av arenabolaget.

Hoppas sälja fler aktier

Skatteskulden hos kronofogden var från början på drygt 156 000 kronor och Hammarby har bara betalat in drygt 50 000.

– Det är svårt. Vår tanke just nu är att betala den skulden inom de närmaste veckorna. Vi visste att januari skulle bli en tung månad. Överlever vi bara den här månaden så tror jag vi klarar oss säsongen ut. Vi arbetar på en plan för hur vi ska klara resten av serien plus kvalserien. Tyvärr är det så att vi har legat steget efter hela säsongen, säger Sharp.

Hammarby möter AIK i ett derby på onsdagen och hoppas på bra publikintäkter från matchen. Hockeyföreningen försöker också få in kapital genom att sälja aktier för 1000 kronor styck. Klubben behöver sälja 1000 stycken, enligt sin plan.

– Senast jag gick igenom det så hade vi sålt 850 stycken. Vi gör en sista drive i samband med derbyt för att komma upp i 1000 sålda aktier, säger Sharp.

Hammarby hockey har varit nära konkurs ett par gånger sedan december 2006. Frågan är om klubben klarar sig ur ännu en krissituation.

Göran Sundberg/TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL och Hockeyallsvenskan – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

Hockeyallsvenskan

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hockeyallsvenskan

Hammarby IF Ishockey