Mardrömmen nära – då lider Bäckström med Brynäs

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-04

Följer gamla lagpolarna i det tysta: Jag vill inte störa

I kväll kan Brynäs mardröm bli verklighet.

Kvalserien väntar runt hörnet – då lider Nicklas Bäckström med sina gamla polare.

– Jag orkar inte prata om det just nu, suckar ”Bäckis”.

Följ ämnen

SVT-experten Niklas Wikegård hade Gävle-laget som guldfavorit och flera tunga hockeytyckare pratade om säsongen 2007/2008 som året då Brynäs kunde finnas med och utmana de riktigt stora igen.

Tre omgångar före slutet så är i kväll ett besök på gamla klassiska text tv-sidan 377 en ren, skär skräckupplevelse för alla Brynäs-fans.

Förlust i kväll och kvalserien väntar

Bläddrar målservice-funktionen runt en sisådär halv tio i kväll fram en förlust mot Mora, ja då är alla spelares, tränares och klubbchefers värsta mardröm definitivt en realitet.

– Det är nervöst, men det ska det vara, säger Brynäs-tränaren Olof Östblom till Gävle Nyhetsbyrå efter förmiddagens värmning.

Efter trenden med åtta matcher som endast inneburit fem poäng – och ett hemmafacit helt utan seger på nio matcher – är alla i laget väl medvetna om hur illa läget är.

– Vi vill göra rätt för oss. Vi tippade oss själva som ett topplag och nu ligger vi sist. Så vi har ju revanschlusta, säger forwardssjärnan Daniel Widing.

Mora – som plötsligt hittat formen med fyra raka segrar och 17 poäng på de åtta senaste – spelar för att säkra nytt kontrakt och i förhandssnacket är det inte mycket som talar för Olof Östbloms skadedrabbade lag.

Bäckström: Jag ringer inte någon i laget just nu

Förutom hoppet – och hedern.

– Vi vill visa publiken och fansen att vi är bättre än vad vi visade i Skellefteåmatchen.

Borta i Nordamerika följer ex-Brynäsaren Nicklas Bäckström sina gamla lagkompisar...med stor oro.

– Jag orkar inte prata om det, jag ringer inte eller messar direkt med någon i laget just nu heller. Jag vill inte störa, säger Bäckström till Gävle Nyhetsbyrå.

Följ ämnen i artikeln