NHL

Ny målnolla för Henrik Lundqvist

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

 Kung Henrik gjorde det igen.

Han höll sin andra nolla i den brutala semin mot ärkerivalen New Jersey – och håller på att ta New York Rangers till Stanley Cup-final helt på egen hand.

– Jag är väldigt glad över att varje räddning är så viktigt. Det är mycket roligare att vinna så här än med 6-1, säger hjälten med ett leende till Sportbladet efter 3-0-segern.

Det är verkligen ingen överdrift att säga att Henrik Lundqvist vann den tredje match mot New Jersey Devils åt New York Rangers i Newark under lördagseftermiddagen.

Hemmalaget dominerade tämligen kraftigt i de två första perioderna, men Ilia Kovaltjuk & co kunde inte göra några mål och som coachen Peter DeBoer säger med en tung suck under sin presskonferens:

– Henrik Lundqvist. Han var skillnaden. Vi hade kvalificerade chanser, men han är on a roll nu...

Sannerligen.

Strålande glad

Han radade upp ett pärlband osannolika räddningar, framförallt i början av andra perioden, och höll till slut nollan – för andra gången av tre möjliga i den kokande derbyserien.

– Det känns såklart bra, jag är glad att kunna hjälpa laget på det här sättet. Men på måndag måste jag ha glömt det igen, vi leder bara med 2-1 ännu, säger han när Sportbladet träffar honom efter en presskonferens med nordamerikansk media.

Hjälp laget har den 30-årige kungen fått göra hela slutspelet, för i princip har varje match Rangers spelat varit lika jämn och målsnål – och ”Henke” har inget emot det.

– Nej, jag tycker det är väldigt roligt när varje räddning betyder så mycket och vinner hellre på det här sättet än med 6-1, säger han med ett brett leende.

– Idag spelade vi inte så bra i början, men jag kände på mig att om jag bara håller tätt så kommer det förr eller senare att vända. Till slut får vi ett bra läge.

Precis så blev det också – i tredje perioden fick gästerna i en extra växel och kunde via mål av Dan Girardi, college-sensationen Chris Kreider och – i tom kasse – lagkaptenen Ryan Callahan gå upp till 3-0-seger.

Hyllas av Strålman

Men det är ändå sin målvakt Blåskjortorna tackar för att de nu gått upp i 2-1-överläge i konferensfinalen.

– Ja, vad ska man säga? Han är helt otrolig. Jag har aldrig sett ett bättre målvaktsframträdande än det ”Henke” stått för i det här slutspelet. Han räddar oss hela tiden , säger backen Anton Strålman.

Som nu hoppas att Rangers natten till tisdag för första gången i årets slutspel ska kunna skaffa sig en större ledning i en serie.

– Ja, det vore skönt för omväxlings skull. Men då måste vi spela som i tredje perioden idag. Göra det svårt för Devils och ta vara på chanserna framåt, säger ”Strålle”.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL