Miljonförlust för HV71

avJohannes Hägglund

Publicerad:
Uppdaterad:

Två kvartsfinaluttåg sätter spår i kassan hos HV71

Foto: Scanpix
HV71 åkte på en miljonsmäll i år igen.

HV71 gör miljonförlust – för andra året i rad.

Jönköpingsklubben redovisar ett minusresultat på 1,9 miljoner kronor det gångna året.

– Vi behöver gå längre i ett slutspel för att få ett positivt resultat, säger klubbdirektören Peter Ekelund.

Precis som Sportbladet skrev förra veckan gör HV71 en miljonförlust. Nu har de officiella siffrorna kommit och klubben redovisar 1,9 miljoner i förlust.

– Det speglar tydligt att det finns ett samband mellan sportslig framgång och ekonomin. Vi behöver gå längre i ett slutspel för att få ett positivt resultat, säger Peter Ekelund till klubbens hemsida.

– Det gångna säsongen är det också en del engångsföreteelser som påverkat resultatet negativt. Dels hade vi ett 40-årsjubileum med en utomhusmatch där väder och vind gjorde att kostnaderna ökade. Och dels på uteblivna intäkter under HV-dagen, som istället blev en sorgens dag, säger Eklund, som syftar på minnesdagen för Stefan Liv.

Stort eget kapital

Trots två år i rad med milljonförluster är allt inte negativt ekonomiskt för HV71. Klubben har fortfarande ett eget kapital på 36 miljoner kronor.

– På de positiva sidorna har vi ökat intäkterna markant och en hel del av de åtgärder och moderniseringar av arenan gör att vi kommer att öka intäkterna ytterligare under nästa säsong, säger Ekelund.

Även Linköpings HC har offentliggjort det ekonomiska resultatet för det gångna året. Fjolårets fiaskolag i elitserien redovisar en vinst på 285 000 kronor och det egna kapitalet är nu uppe i 6,6 miljoner kronor.

– Glädjande med året var att vi bröt trenden och ökade publiksnittet jämfört med året innan och även att sponsordelen ökade trots den svaga säsongen. Nu hoppas vi att vi kan bjuda på ett starkt hockeylag och fortsatt ökat intresse, säger LHC:s klubbdirektör Mike Helber till klubbens hemsida.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

HV71