Rangers säkrade konferenssegern

Publicerad 2012-04-04

Besegrade Philadelphia för sjätte gången i rad

TABELLETTA New York Rangers säkrade konferenstiteln efter seger över Philadelphia Flyers – mycket tack vare Henrik Lundqvists fenomenala målvaktsspel.

NEW YORK. Succén är ett faktum.

New York Rangers säkrade i natt segern i östra NHL-konferensen med sjätte raka (!) vinsten mot Philadelphia.

– Jag är glad och stolt, det känns som ett riktigt fint kvitto på att vi hittills gjort en bra säsong. Men nu måste vi fortsätta spela lika bra. Det är slutspelet som betyder nåt, säger Henrik Lundqvist till Sportbladet efter 5-3-segern.

Det var få utomstående som innan säsongen trodde att New York Rangers skulle ha någonting med slutsegern i någon tabell att göra.

Det såg på papperet ut som ett rätt ihåligt och klent lag, i synnerhet på backsidan.

Men nu står de alltså här som östra konferensens klarar segrare – med bra chans på Presidents' Trophy också.

Och Henrik Lundqvist är faktiskt inte helt chockad.

Upp till bevis

– Mja, man hoppas ju alltid och jag tyckte redan på försäsongen att det såg lovande ut. Våra stora stjärnor kändes inspirerade och heta och flera av de unga talangerna verkade ha tagit viktiga steg i utvecklingen. Laget hade mognat, det var tydligt , säger han när vi når honom efter ”clinchningen” i Philadelphia.

– Men sedan måste man jobba hårt också och det har verkligen varit det här lagets signum. Vi krigar alltid för varandra och jag är glad och stolt över att vi åstadkommit det här. Det är ett kvitto på att vi gjort en riktigt bra säsong.

Men samtidigt:

Det är framöver laget måste upp till bevis.

– Visst, egentligen betyder det här inte så mycket, även om det kanske är bra att få hemmaplansfördel i slutspelet. Men det är när det börjar vi måste prestera. Så är det bara, tillstår ”Kung Henrik”.

Kunde knappt hålla i klubban

Spelar de som de gjort mot Philadelphia hela säsongen bör det i alla fall gå hyggligt. Segern i den sedvanligt vilda och frejdiga matchen i Wells Fargo Center i natt var den sjätte raka och därmed har Rangers ”svept” divisionsrivalen.

– Det har jag nästan lite svårt att fatta med tanke på hur bra de verkligen är. Men vi har helt enkelt haft bra ”stäm” mot dem hela säsongen, säger Lundqvist.

Ja, inte minst han själv. ”Henke”  var enastående i natt igen och gjorde framförallt i första perioden några helt sanslös räddningar.

Men i den andra fick han dessvärre ett hårt skott på ett oskyddat ställe på armen – och fick riktigt ont.

– Ja, jag kunde knappt hålla i klubban efteråt och var på väg att bryta matchen flera gånger i tredje perioden. Men det var så roligt att spela den här matchen att jag fortsatte, berättar han.

Det låter oroväckande, men Henrik försäkrar att det inte handlar om någon allvarligare skada.

”Kommer ha ont”

– Jag kommer att ha ont imorgon, men inget är brutet eller så. Det är bara en smäll på en muskel. Får jag bara ner svullnaden tror jag nog att jag kan spela nästa match mot Pittsburgh också.

Ja, två grundseriematcher återstår fortfarande, mot Pittsburgh borta på torsdag och mot Washington hemma i sista omgången på lördag. Hur motiverar man sig för dem när man redan vunnit konferensen?

– Det här förändrar ingenting, vi vill spela bra och vinna de matcherna också. Det går inte att slappna av nu och sen tro att det bara går att trycka på en knapp när slutspelet börjar. Vi vill komma in i det med rätt sorts känsla, säger ”Henke”.

Följ ämnen i artikeln