Svenskarna deppar: ”Det är bara tomt”

HOCKEY

Drömmen om Stanley Cup försvann för Johan Hedberg och Henrik Tallinder

Foto: AP
New Jerseys Henrik Tallinder känner stor tomhet efter förlusten.

LOS ANGELES. De kom så nära...

Men New Jersey Devils fick se drömmen om Stanley Cup dö i natt.

– Bittrast är att se ett gäng otroligt bra killar så besvikna och tomma efteråt. Det gör mest ont, säger Johan Hedberg.

Det råder, förstås, djup förstämning i Devils omklädningsrum efter förlusten som krossade drömmen om Stanley Cup.

En av få som sitter kvar och stirrar framför sig när media halvtimmen efter slutsignalen klampar in är andremålvakten Johan Hedberg.

Han är 39 år, har ett kontrakt som går ut och vet inte om han någonsin igen får komma så nära alla hockeyspelares stora dröm.

Men han tänker inte i första hand på sig själv.

”Jag är stolt”

– Det bittra är att se ett gäng otroligt bra killar som slitit så länge och så hårt för att nå det här målet vara så besvikna. Det gör mest ont, säger han.

– Men det är ju trist för egen del också, man har ju haft ett slutgiltigt mål att se fram emot länge och jag har hela tiden trott att vi skulle klara av det.

Samtidigt uttrycker masen stolthet över sitt lag och sina lagkamrater.

– Ja, jag är stolt över att få vara med i ett så här fint gäng. Det är egentligen den största känslan. Så småningom kommer jag säkerligen att kunna glädja mig åt att ha fått vara med om den här upplevelsen.

Backveteranen Henrik Tallinder är lika nerslagen han.

– Ja, det är svårt att sätta ord på den besvikelse man känner. Det är bara tomt. Man vet ju inte om man nånsin får den här chansen igen. När chanserna kommer måste man ta dem, säger han.

Gratulerar mästarna

Den 33-årige stockholmaren  har haft en underlig säsong och gjorde comeback i final nummer fyra efter att inte ha spelat en match på fem månader på grund av blodpropp.

– Det har varit en väldigt känslosamt med mitt privatliv, mina skador och mina medicinska bekymmer. Men det var kul att få komma tillbaka och spela, det är ju det här man väntat på i hela sitt liv. Så det är blandade känslor.

Både Tallinder och Hedberg passar samtidigt på att gratulera mästarna i Kings.

– De är värdiga mästare, helt klart. De har varit riktigt bra i hela slutspelet och ikväll kände man att de bara hade gett sig fan på att avsluta det här, säger Tallinder.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL