Stängs av i två matcher

Publicerad 2012-03-22

Sänkte Karlskogas målkung med rak höger

Här är domen som gör elitseriechansen mindre för Rögle BK.

Storstjärnan Eric Himelfarb, 29, stängs av i två matcher för att ha sänkt Karlskogas Daniel Wessner, 30.

– Jag har viss förståelse för att Eric reagerar så, säger tränaren Dan Tengnes.

Röglestjärnan Eric Himelfarb, som gjorde 60 poäng i allsvenskan, fick tokspel i slutminuterna i Nobelhallen i Karlskoga.

Kanadensaren fick matchstraff efter att ha sänkt Daniel Wessner med en käftsmäll som skickade Karlskogas målkung i isen.

– I bland måste du slänga dina handskar och slåss, det här är hockey. Jag är besviken att han inte slängde sina handskar och att han ramlade till isen, för jag ville slå honom fler gånger, sa Eric Himelfarb till Helsingborgs Dagblad efteråt.

– Jag fattar inte varför han gör det. De jagar och ska göra ett mål. Men han kanske skiter i hur det går för Rögle, han är ju klar för en annan klubb, svarade Wessner i Sportbladet i går.

Missar två matcher

I dag kom domen från Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd.

Himelfarb, given nyckelspelare i Rögle, stängs av  i två matcher och får dessutom böta 5000 kronor, skriver TT.

Det innebär att han missar kvällens match mot Timrå och lördagens bortamatch mot Leksand.

– Vi vet om det och han kommer ta sitt straff. Vi kommer inte att överklaga eftersom det inte kommer avgöras förrän Kvalserien är färdigspelad ändå, säger tränaren Dan Tengnes efter matchen.

Enligt Himelfarbs version ska han ha blivit provocerad till attacken.

– Det är ganska tydligt att han blir förbannad så han slår honom. Det är inget att diskutera. Jag har viss förståelse för att man reagerar så när man åker på tjuvsmäll efter tjuvsmäll. Men det är ingen ursäkt.

”Har bett om ursäkt”

Himelfarb är redan klar för Linköping till nästa säsong. Något som satt igång spekulationerna om han redan "gett upp" kvalserien med Rögle.

– Han har bett om ursäkt till lagkamraterna för att han inte kunde hålla huvudet kallt. Gjort är gjort, vi får lägga det bakom oss. Bästa sättet att agera nu är att de andra fyller hans kostym och tar stort ansvar.

Daniel Wessner, som blev offer för knytnävsslagen kommer att stå över matchen i kväll. Men han känner sig pigg och ska man tro honom blir hans frånvaro kortare än Himelfarbs två matcher.

– Det känns helt okej, men det blir ingen match i kväll.

Vad säger du om avstängningen?

– Det vill jag inte kommentera. Det är inte mitt område.