Rögle skrällde mot Djurgården

”De var tyngda av stundens allvar”

Djurgården fick en mardrömsstart på kvalserien.

Mesta mästarna förlorade med 4–3 mot Rögle och buades ut av publiken på Hovet.

– De var tyngda av stundens allvar, säger Rögles matchhjälte Daniel Glimmenvall till Viasat Sport.

– Vi var överallt och ingenstans, säger Challe Berglund.

Inför matchen rubricerade Djurgården på sin hemsida matcherna i kvalserien som klubbens viktigaste på 30 år. Matcherna ser ut att bli en mardröm för den anrika klubben.

Djurgården med nye tränaren Challe Berglund fick annars en drömstart på kvalserieäventyret med ledningsmål redan efter 47 sekunder. Mario Kempe slängde in iväg ett backhandskott och Daniel Brodin styrde in 1–0. Men Rögle arbetade sig tillbaka i matchen och Jesper Jensen kvitterade innan första perioden var över.

”Panik i egen zon”

I andra perioden fick Djurgården återigen ett tidigt ledningsmål. Men Rögle visade en enorm moral – och vände matchen med två mål på knappt tre minuter i början av tredje perioden. Alexander Johansson snirklade in kvitteringen med en backhand. Och samme Johansson forcerade in 3–2 efter att Dennis Everberg brutit sig in på kassen.

Djurgården replikerade förvisso då Fredrik Claesson kvitterade på en retur, men bara 43 sekunder senare smackade Daniel Glimmenvall in 4–3 för Rögle på passning från glödhete Alexander Johansson.

– Djurgården var tyngda av stundens allvar. De såg trötta ut i andra perioden och kom ingenstans. Det känns bra, säger Glimmenvall till Viasat Sport.

– Djurgården har en panik i egen zon, de vet inte var de ska ta vägen. Det finns en nervositet och oro, säger experten Johan Tornberg i Viasat Sport.

”Ingen slutspelsmatch”

Challe Berglund vill dock inte sprida någon panik inför lördagens bortamatch mot BIK Karlskoga.

– Det här var ingen slutspelsmatch där vi åkte ur slutspelet eller elitserien. Det är nio matcher kvar och många poäng kvar att spela om, säger han till Viasat Sport.

– Det är naturligtvis sämsta möjliga start att förlora på hemmaplan, men det kommer en ny match på lördag där vi ska göra saker och ting bättre.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!