Wiklander jagar MÅLREKORDET

Av: Jonas Gustavsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Tre pytsar mot Tingsryd - snittet pekar på över 40 mål

Foto: CONNY SILLÉN

Johan Wiklander är inne ett fantastiskt målstim och Örebroforwarden är på väg mot en rekordsäsong.

Tre mål i 7-4-segern mot Tingsryd innebär att hans målsnitt pekar på en säsong med över 40 mål.

– Jag är inne i ett jäkla flyt och det känns som att allt jag får slag på går in, säger skyttekungen.

Säsongen 2005/06 blev allsvenskan en riksserie och samma säsong smällde Magnus Wernblom in smått fantastiska 37 mål på 42 matcher för sitt Skellefteå. Sedan dess har ingen varit i närheten av den noteringen.

Nu har en utmanare dock tagit upp jakten: Örebros Johan Wiklander smällde in tre mål i 7-4-vinsten mot Tingsryd, gjorde mål för femte matchen i rad och har nu gjort 20 mål på på 24 matcher. Det kan jämföras med skarpskyttens 22 mål på hela säsongen ifjol.

”Underbar känsla”

– Det är en underbar känsla just nu. Jag tränar mycket på avslut, vet hur jag ska agera i olika vinklar och situationer, och när det fungerar så hamnar man i ett otroligt flyt, säger målmaskinen som spelar i seriens hetaste kedja med Conny Strömberg och Henrik Löwdahl.

– Givetvis tackar jag dem för framgången, de är otroligt skickliga ishockeyspelare. Hela laget spelar en rolig, positiv och offensiv ishockey, och det gynnar en spelare som mig.

Kommer upp i 43 mål

Håller målsnittet i sig så kommer 30-åringen att göra 43 mål den här säsongen.

– Det är något jag måste sikta på, men det ska mycket till om det här flytet ska hålla i sig, menar han.

Sin bästa säsong målmässigt gjorde Wiklander 2005/06 med 25 mål då han spelade i Bofors, och då var han också tvåa i målligan bakom just rekordmannen Magnus Wernblom.

– Jag minns den säsongen som igår, säger Wiklander som är väl medveten om att just Wernblom är rekordmannen.

– Faktum är att jag har lite samma känsla den här säsongen som jag hade då, man hade liksom ett flyt i målskyttet som påminner om flytet nu.

Borde inte du spela i elitserien?

– Jo, förhoppningsvis gör jag det nästa säsong. Med Örebro.

Samtidigt som Johan Wiklander jagar målrekordet fortsätter Jared Aulins poängmakande. Kanadensaren svarade för ett mål och tre assist mot Tingsryd, och har nu gjort poäng i 18 raka matcher. Rekordet sedan allsvenskan blev en riksserie innehas av Pär Arlbrandt som gjorde poäng i 21 raka matcher säsongen 2008/09.

– Jag är grymt imponerad av Jared, han har varit vår genomgående bästa spelare, berömmer Wiklander.

Noterbart i matchen mot Tingsryd var att smålänningarna ledde med 4-3 med tio minuter kvar, men sedan gjorde Örebro fyra raka mål - bland annat satte Wiklander då alla sina mål - och vann med 7-4.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN