Hockeyallsvenskan

Salos säkerhet i fara – skyddas av vakter

Av: 

Fredrik Ihse

HOCKEY

För första gången tillbaka i Oskarshamn – med Leksand

Tommy Salo.
Tommy Salo.

På tisdag besöker Tommy Salo Oskarshamn för första gången sedan han lämnade sportchefsjobbet under tumultartade former för ett drygt år sedan.

Nu fruktar IKO för Salos säkerhet – och anlitar vakter för att bevaka Leksands bås.

– Det är ganska uppenbart vilka känslor våra anhängare känner för Tommy Salo, säger klubbchefen Martin Svenson till Oskarshamns-Tidningen.

I Oskarshamn talas det om årets match. Sittplatsbiljetterna är slut och publiken planerar med största sannolikhet ett extra varmt mottagande för Tommy Salo.

När Salo plötsligt lämnade sportchefsposten i Oskarshamn för allsvenska konkurrenten Leksand i fjol sågs han som en svikare av IKO-fansen. Hatet har varit så starkt att Salo valt att stanna hemma när Leksand besökt Oskarshamn.

– Klart jag har dåligt samvete, har Salo tidigare sagt.

”Ställer vakter kring båset”

Men på tisdag står Salo, som leder Leksand tillsammmans med huvudtränaren Andreas Appelgren, i båset. Och det har fått hemmaarrangören att skärpa säkerheten rejält.

– Vi har fått bekräftat att Tommy kommer. Därför tar vi det säkra före det osäkra och ställer vakter kring Leksands bås, säger IK Oskarshamns klubbchef Martin Svenson till Oskarshamns-Tidningen.

Klubben kommer även diskutera säkerheten med polisen, men några ytterligare säkerhetsåtgärder har det ännu inte tagits beslut om.

– Vi känner att vi vill ta vårt ansvar och minimera risken att något händer, säger Svenson.

– Jag tror inte att det skulle röra sig om fysiska attacker, men det går inte att utesluta att det händer något, tränarna står väldigt exponerade för publiken i båset.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hockeyallsvenskan