Crosby bröt måltorkan

HOCKEY

”Ingenting som oroat mig”

”Världens bästa hockeyspelare” är med i matchen igen. I natt gjorde Sidney Crosby sina två första mål för säsongen.

– Det är ingenting som har oroat mig, säger han om de uteblivna poängen efter 6-4-segern i Toronto.

Foto: Crosby gjorde två mål i natt - men det var ”Suddens” Toronto som vann.

Sidney Crosby kom till Toronto med två assistpoäng på tre matcher. Den utdelningen skulle inte ha skapat rubriker om det inte var just Sidney Crosby det handlade om.

I Air Canada Centre såg Pittsburgh Penguins unge lagkapten och härförare dock till att få ett stopp på spekulationerna om en formsvacka.

Med två mål tystade han kritikerna.

– Det är ingenting som har oroat mig, säger 20-åringen till Canadian Press. Hade jag inte skapat några chanser hade jag kanske blivit orolig, men nu har det bara känts som en tidsfråga.

Fjolårets poängkung i NHL gjorde sitt första mål fram till 2-3 via skridskon på en Torontoback. Andra kassen innebär 5-4 och blev i slutändan Pittsburghs matchvinnande mål.

– Jag minns i fjol att jag gick mållös i åtta eller tio matcher, så nu hoppades jag att jag skulle slippa något liknande, säger Crosby.

Till toppen av den här NHL-säsongens poängliga har kanadensaren ännu en bit. Där befinner sig Ottawas Jason Spezza, som har elva assist på sju matcher. Han är tätt följd av Mats Sundin, som svarade för ett mål och en assist i natt.

”Sudden” har därmed tio poäng (3+7) på sex matcher hittills.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL