”Det hör inte till vanligheterna precis"

HOCKEY

Kåberg – Färjestads nye matchvinnare

Färjestad vände 0–2 till seger 4–2 mot Mora.

Intressantare än resultatet:

Testet av fyrdomarsystemet.

– Jag tycker att det fungerade jättebra, de var inte i vägen någonting, säger Färjestad-stjärnan Jörgen Jönsson.

För allra första gången testades i kväll fyrdomarsystemet i elitserien när både Ulf Rönnmark och Christer Lärking fanns på isen samtidigt som huvuddomare tillsammans med linjemän för att skipa rättvisa i Färjestad-Mora-mötet.

– Vi kommer att följa det här noga och sen göra en utvärdering, säger domarbasen Peter Andersson till ppv.

Tabelltrean Färjestad, med bara en seger på de fem senaste matcherna, fick stora problem med Mora i inledningen och hamnade i ett 0–2-underläge en bit in i den andra perioden.

– Mora gör det svårt för oss, vi är inte riktigt villiga att gå in i de tuffa situationerna än. Vi måste komma upp och bli bättre. Vi visste att de skulle komma hit och kämpa på bra, sa Rickard Wallin efter den första periodpausen.

Vändningen kom dock – Tero Määttä reducerade innan Pelle Prestberg kvitterade i mittronden.

I tredje vann Emil Kåberg matchen åt Färjestad, ”retstickan” gjorde både 3–2 och 4–2 – Färjestad-spelarens andra och tredje elitseriemål i år.

– Ja, det blev mycket mer än vad det blivit tidigare. Det hör inte till vanligheterna precis att jag gör mål. Det hade varit riktigt tungt att gå på julvilan med ännu en förlust, säger Kåberg.

Efteråt handlade mycket om eftersnacket om domartestet.

– Jag ska inte betygsätta oss, men vi känner att det här är väldigt bra. Vi får en möjlighet att göra en rättvis bedömning på alla situatinoner. I tredomarsystemet hamnar man ibland för långt ifrån, säger Ulf Rönnmark.

Jörgen Jönsson verkade mycket nöjd.

– Det säger sig själv, fyra ögon ser bättre än två. Jag är övertygad om att det här är framtiden. Hockeyn går väldigt fort i dag och nu får domarna en chans att hänga med.

ARTIKELN HANDLAR OM