Hans krav: Små rinkar i Sverige

HOCKEY

Bengt-Åke: Vill att LG Hockey Games avgörs med NHL-mått

Spel på liten rink skrämmer Tre Kronor och förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson.

Nu bygger han om de svenska rinkarna för att få framgång i VM.

– Vi ska spela ett av VM-genrepen i Stockholmsområdet mot Lettland på liten rink. Sedan vill jag att LG Hockey Games också avgörs med NHL-mått på rinken, säger förbundskaptenen.

Foto: VILL HA MER TRÄNING Bengt-Åke Gustafssons manskap kom sist i Channel One Cup i Moskva. Nu vill Bengt-Åke ha fler matcher på liten rink för att komma så väl förberedd som möjligt till VM i Kanada.

4–5, 0–2 och 2–3.

Tre raka förluster i Channel One Cup för Tre Kronor. Bengt-Åke Gustafsson första jumboplats som förbundskapten.

”Spelet annorlunda”

Inga bra signaler inför säsongens stora mål, VM i Kanada i maj.

Men det är inte bara resultaten för Tre Kronor som oroar Bengt-Åke.

I torsdags spelade Tre Kronor mot Tjeckien på liten rink i Prag. Det är samma storlek på rink som kommer att användas i VM.

– Spelet blir helt annorlunda. Mittzonen är igenkorkad och hur trång som helst. Vi måste spela kanadensisk hockey och dumpa ned pucken i anfallszonen och jaga ikapp den, säger Bengt-Åke Gustafsson.

Den typen av spel passar inte Tre Kronor, inte just nu i alla fall, eftersom laget är mycket ovant med att spela på liten rink.

Nu har Bengt-Åke Gustafsson tänkt till.

Skiljer fyra meter

Förberedelserna inför VM ska genomföras på liten rink i så stor omfattning som möjligt.

– Ja, det stämmer. Det är redan fastställt att träningsmatchen mot Lettland ska gå på liten rink. Sedan har jag framfört önskemål till tävlingschef Lars G Karlsson på Ishockeyförbundet att LG Hockey Games ska gå på liten rink i Globen. Jag hoppas att det går att lösa, säger Bengt-Åke Gustafsson.

Det skiljer fyra meter på bredden mellan liten och stor rink. Fyra otroligt viktiga meter.

– Det märktes på spelarna att de inte kände sig bekväma på liten rink. Vi behöver mer tid på liten rink för att acklimatisera oss, säger Gustafsson.