LHC:s Janne Karlsson:

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

”Är inte ett dugg orolig”

Foto: Lars Hedelin

På fem finalmatcher har ni bara gjort tre mål i power play. Vad ska ni göra för att förbättra det?

– Framför allt genom att spela enklare. Ta fler avslut och inte hela tiden försöka sätta upp spelet i anfallszon. Kommer vi tre mot två i första läget måste vi gå på avslut, och inte vända upp och börja spela stationärt.

– Sedan måste vi agera med mer ”sniperinstinkt”, det gäller att nypa till rejält när lägen dyker upp.

Karol Krizan har storspelat i de senaste matcherna. Hur ska ni få hål på honom?

– Allt börjar egentligen när vi får pucken vid egen blålinje. Vi måste bli snabbare i tanken och veta vad vi ska göra med pucken direkt när vi får den. På så sätt kan vi skapa tre-mot-två och två-mot-en-lägen precis som Modo gjorde mot oss i den fjärde finalen.

– En annan sak är att vi måste skjuta svårare skott från dolda vinklar: mellan benen på deras backar, vinkelskott och liknande. Sami Torkkis avgörande mål i den tredje finalmatchen är ett typiskt exempel på hur det ska se ut.

Kan ni göra något annorlunda rent taktiskt?

– Där har jag lite småidéer, men exakt vad det är behåller jag för mig själv. Det jag kan säga är att vi har gjort mycket rätt i matcherna, men det gäller att få alla moment att kugga i.

Det mentala spelet blir viktigt. Hur ska ni göra för att vinna den matchen?

– Det bekymrar mig inte det minsta. Vi är mentalt starka och jäkligt revanschsugna. Det håller inte att hålla på och älta skiten som varit, det som är gjort är gjort. Visst kan man dra lärdom av vissa saker, men i första hand gäller det att glömma det som har varit och titta framåt.

– Jag är inte ett dugg orolig att vi inte ska våga spela ut. Vår nervösa period gjorde vi i den första perioden i förra hemmamatchen.

Patrik Thornéus

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN