Titta, han levererar

HOCKEY

Talangen Bäckström upp i ligatopp

Gävle Nicklas Bäckström tackade nej till NHL-miljoner - för att spela i Brynäs under enorma prestationskrav.

Nu leder han skytteligan.

- Jag tog rätt beslut när jag valde att stanna kvar i Sverige, säger Bäckström.

Brynäs hade inte tagit en trepoängare av Färjestad på åtta försök under tre säsonger. Men med stjärnan Nicklas Bäckström i spetsen spelade man ut Färjestad och vann komfortabelt. Kedjan Nicklas-Bäckström-Mathias Månsson-Daniel Hermansson var briljanta och närmast landslagsmässig. Ett ypperligt tillfälle att visa upp sig eftersom förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson fanns på läktaren.

Vilka i trion är aktuella för Tre Kronor?

- Det behåller jag för mig själv. Men Nicklas Bäckström visade ju redan förra säsongen vad han går för. Han fortsätter att övertyga och han gjorde mig inte besviken i den här matchen heller. Bäckström och Brynäs hade mer energi och utnyttjade lägena på ett mycket effektivt sätt, säger Bengt-Åke Gustafsson.

"Bra omgivning"

Nicklas Bäckström har nu sammanlagt gjort tolv poäng, fyra mål och åtta assist på nio matcher.

- Det är klart att det är kul att ligga i topp, men det är inget jag tänker på. Jag spelar i en bra omgivning och i en bra kedja, säger Nicklas Bäckström som på ett delikat sätt assisterade Mathias Månsson vid 3-0-målet.

Och i nästa vecka ansluter slovaken Jiri Bicek till Brynäs, han spelade mycket framgångsrikt i en formation med dig och just Månsson under försäsongen.

Vad händer då?

- Det är Leif Boork som bestämmer och tar ut laget, jag spelar med dem som han säger att jag ska spela med, säger Nicklas Bäckström.

Anders Sundin

ARTIKELN HANDLAR OM