”Det är många som är glada i Ottawa i dag”

HOCKEY

Alfredsson-jubel efter målet, premiärvinsten och Heatleys nya kontrakt

Foto: Daniel Alfredsson (inte i bild) har precis gjort mål i nattens premiär mot Toronto. Ottawas Dany Heatley, som nyss skrivit på ett nytt sexårskontrakt värt knappt 300 miljoner kronor, tittar på.

TORONTO. Målskytt, seger mot ärkerivalen och beskedet om att superstjärnan Dany Heatley skrivit på ett nytt sexårskontrakt.

Daniel Alfredssons säsong kunde knappast ha börjat bättre.

– Det är många som är glada i Ottawa i dag, även jag naturligtvis, säger Alfredsson till Sportbladet.

Det har på senare år blivit tradition att Ottawa och Toronto inleder sina säsonger med ett dubbelmöte mot varandra. ”Battle of Ontario” är ju numera NHL:s främsta hatmöte och det var heta känslor även i natt.

Ottawabacken Wade Redden – som inte är känd som någon stor slagskämpe – var inblandad i två rejäla fighter.

– Det händer max två gånger per år, i vanliga fall, att han slåss. Han måste varit lite sur i dag, skrattar Daniel Alfredsson.

För Alfredsson brukar besöken i Air Canada Center betyda att han möts av burop varje gång han rör vid pucken. I går var inget undantag.

Men buropen gör knappast Ottawas lagkapten sämre – snarare tvärtom. Alfredsson var en av planens absolut främsta och när Sportbladet träffade honom efter matchen var han väldigt nöjd med resultatet.

– Det är alltid svårt i första matchen. Det var skönt att vi kunde vända underläget (2-3 till 4-3) så här på bortaplan.

Frågan är om beskedet som kom några timmar innan match ändå inte var ännu skönare. Superstjärnan Dany Heatley – som hade blivit free agent till sommaren – har skrivit på ett nytt sexårskontrakt. Det talas om att Heatley under perioden får i snitt 7,5 miljoner dollar per år.

– Det är skönt att han har skrivit på. Han har kommit hit och verkligen hittat sin roll.

Har du varit delaktig i övertalningskampanjen för att få honom att skriva på?

– Nä, han har ju själv velat att stanna och han vet att vi har ett bra lag, säger Daniel Alfredsson.

Dany Heatley var själv väldigt nöjd över att ha kontraktssituationen utredd.

– Jag älskar verkligen staden och de två åren här har varit de roligaste under min karriär. Det är skönt att allt är klart, säger Heatley till Sportbladet.

Av Ottawas stjärnor är det nu bara Jason Spezza och Wade Redden som sitter på utgående kontrakt. Daniel Alfredssons kontrakt går ut först 2011/12.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL