”Ska försöka slå rekordet”

HOCKEY

Sjätte nollan för Kristan – siktar på att bli historisk

Foto: HÖLL TÄTT - IGEN Robert Kristan släppte ingen puck förbi sig mot Frölunda.

GÄVLE

Sjätte nollan för Robert Kristan och ny rekordman i Brynäs.

Nu satsar han på att slå Fredrik Norrenas nio nollor från säsongen 2003/2004.

– Jag har sådant flyt nu att allt är möjligt, säger slovenen Robert Kristan.

Brynäs har haft många klassiska målvakter genom åren men ingen har lyckats att hålla nollan sex gånger under en hel säsong tidigare.

Som Sportbladet berättade i förra veckan så tangerade Robert Kristan Åke Lilljebjörns fem nollor från säsongen 1985/86 mot Skellefteå redan.

Inte nöjd – än

Mot Frölunda fick Kristan jobba hårdare för att hålla tätt och rekordnollan hängde minst sagt löst när Frölunda hade en kvitteringspuck inne när det återstod mindre än en minut av matchen.

Men den slovakiske gästdomaren Peter Jonak ansåg att Martin Plüss kört över Kristan och dömde bort målet.

– När du berättade om Brynäs rekordnollor för mig förra gången var det första gången jag hörde att jag hade chansen att passera en massa stora namn i Brynäs och skriva in mig i historieböckerna med ett nytt klubbrekord. Jag är glad över att ha raderat ut rekordet men jag nöjer mig inte med det, säger Robert Kristan som är strålande glad.

”Det blir väldigt tufft”

Så du tänker försöka nå Fredrik Norrenas nio nollor innan den här säsongen är över?

– Varför inte? Jag ska göra mitt bästa för att nå honom också. Men det blir väldigt tufft förstås. Under matcherna så tänker jag inte så utan då är jag så koncentrerad på att göra mitt bästa i stunden, säger Robert Kristan.

Leif Boork är mycket nöjd med sin målvakt som många ansåg vara det svaga kortet i Brynäs när säsongen startade.

– Vi har självförtroende, vågar spela och vårda pucken trots trängda lägen. Nu har hela laget kyla och lugn i uppträdandet. Det gäller Robert Kristan också som hjälper oss att ta hem poängen i den här målsnåla matchen och hans insats är av högsta klass, säger Leif Boork.

Här är elitseriens största nollor

Anders Sundin ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM