Fem poäng av Alfredsson

HOCKEY

Ottawa utklassade Montreal

Foto: AP
Daniel Alfredsson måljublar

Ottawa hade lekstuga mot Montreal.

Och Daniel Alfredsson var på strålande spelhumör och gjorde fem poäng.

Ett mål och fyra passningspoäng gjorde Ottawas lagkapten när Montreal besegrades med 8-3.

Daniel Alfredsson har nu gjort 46 poäng, näst bäst av NHL-svenskarna, där han nu är sex poäng efter ledande Michael Nylander.

"Alfies" kedja med Chris Kelly och Dany Heatly var bländande matchen igenom. Succétrion hade långa stunder lekstuga med Montreals försvar och i början av den andra perioden var utklassningen ett faktum. Efter 2.23 av den andra perioden ledde Ottawa med tennissiffrorna 6-0.

Spelet Alfredsson visade upp i matchen visade att han kanske borde haft en plats All Star-matchen där han blev ratad.

Fortsatt tungt för Flyers

För Philadelphia fortsätter kräftgången. Peter Forsberg stod för ett mål och en assist, men laget föll ändå med 3–5 mot Pittsburgh. Det var Pittsburghs sjätte seger mot Philadelphia den här säsongen. Samtidigt innebar resultatet den sjätte raka förlusten för Philadelphia.

Historisk Japan i NHL

Michael Nylander var desto lyckosammare. Han noterades för ett mål och en assist när hans New York Rangers besegrade Boston med 3–1.

Även Mattias Norström blev målskytt, men fick lämna rinken som förlorare när hans Los Angeles förlorade med knappa 5–6 mot St Louis. Målvakten Yutaka Fukufuji fick göra debut för Los Angeles i början av den tredje perioden och blev därmed den förste japanen att spela i NHL.

Jörgen Källström, TT

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL